Израелска фотографка открива изложба в Русе

0

На 05.08.2016 г. в Художествената галерия Русе, Нейно Превъзходителство г-жа Ирит Лилиан, посланик на Държавата Израел откри фотоизложбата „Вечната вяра – Православието в Светите земи“, организирана от израелската дипломатическа мисия у нас.

В периода от 05 до 24 август, жителите и гостите на Русе ще имат възможност да се насладят на майсторските фотографии на израелския фотограф г-жа Дафна Тал, наричана още майстор на светлината и композицията.

Откриването на изложбата уважиха г-н Валентин Колев, заместник областен управител на Област Русе, г-жа Наталия Кръстева, заместник- кмет „Комунални дености“ на Община Русе, представител на Русенската митрополия, както и ценители на изкуството.

Настоящата фотоизложба е документален проект, осъществен между 2013 и 2015 г. в резултат на тясното сътрудничество на автора с Руската и Гръцката православни църкви. Реализирането му е под ръководството на д-р Нисан Н. Перез, консултант и куратор, вицепрезидент на Института по фотография „Шпилман“ в Тел Авив.

Г-н Валентин Колев поднесе красив букет цветя и поздравителен адрес на Н.Пр. г-жа Лилиан от името на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе.

В поздравителния адрес до нея се казва: „Бих искал да изразя своeто задоволство от подобен тип изяви, докосващи сетивата и носещи естетическа налада. Убеден съм, че уникалните фотографии, които предават послания за любов и толерантност, ще се радват на голям културен интерес от русенци и гостите на града. За нас е привилегия да се докоснем до един свещен и таен свят и да усетим красотата, хармонията и дълбочината, които носи православната вяра.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари