Китай и Бразилия постигнаха единодушие за украинската криза

0
Консенсусният документ е насочен към международната общност
Консенсусният документ е насочен към международната общност Снимка: Радио Китай

Консенсусният документ е насочен към международната общност

Вчера директорът на отдела за външни връзки на ЦК на ККП Уан И се срещна със Селсо Аморим, бразилският специален съветник на президента. Двете страни публикуваха съвместен документ за политическо разрешаване на украинската криза. Говорителят на китайското Министерство на външните работи Уан Уънбин заяви, че Уан И и Аморим са обсъждали ситуацията около украинската криза и са постигнали единодушие, включващо 6 точки. Това ще бъде обща политическа позиция на двете държави към този въпрос, съобщи Радио Китай.

Кризата в Украйна навлезе в третата си година на всеобхватна ескалация, която продължава да се разраства и има опасност от по-нататъшна ескалация. Международната общност като цяло смята, че най-спешното в момента е охлаждането на ситуацията и поставяне на условия за прекратяване на огъня и край на войната. Много от развиващите се страни смятат, че диалогът и преговорите са единствения начин за разрешаването на кризата. Въпреки че консенсусният документ е предложен съвместно от Китай и Бразилия, той е насочен към международната общност.

„Ние приветстваме повече държави, независимо дали развиващи се или развити, да подкрепят и да се присъединят към консенсуса и заедно да играят конструктивна роля за охлаждане на ситуацията, насърчаването на мира и преговорите“, каза още говорителят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари