БЧК в Русе учи децата на водна безопасност

0
Проведени са близо 30 обучителни сесии с около 600 ученици
Проведени са близо 30 обучителни сесии с около 600 ученици Снимка: БЧК - Русе

Проведени са близо 30 обучителни сесии с около 600 ученици

Служители и доброволци от Българския Червен кръст (БЧК) в Русе учат децата как да се предпазват от опасностите, които крият водните басейни през лятото.

Тя уточни, че вече са проведени близо 30 обучителни сесии с около 600 ученици от Средното училище за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ по темите „Водноспасителен минимум“ и „Превенция на водния травматизъм“.

Експертите по младежка дейност и доброволци на БЧК са разяснили на децата от първи до четвърти клас най-важните правила за поведение около водните площи през лятото. "Показали са им различните сигнализации, цветовете на знамената, които спасителите слагат до своите постове на плажа и какво означават те", обясни директорът на областната червенокръстка организация Антоанета Ябанозова.

Тя добави, че специалист по водоспасителна дейности е провел теоретични и практически занятия с учениците от пети до дванадесети клас, предава БТА. Той ги е запознал както с опасностите около плувните басейни, водните паркове и моретата, така и с фигурата на водния спасител. „Младежите бяха силно впечатлени от спасителните средства и начините за извличане на пострадал след воден инцидент“, каза още Ябанозова.

Директорът добави, че след срещите с учениците от Средното училище за европейски езици се уговарят подобни образователни сесии и в други учебни заведения, като са насрочени първите занятия и в СУ „Васил Левски“ в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари