Увеличават минималната заплата в Румъния

9
Промяната влиза в сила от 1 юли
Промяната влиза в сила от 1 юли

Промяната влиза в сила от 1 юли

Минималната брутна работна заплата в Румъния ще нарасне от 1 юли на 3700 леи (1454 лв.), съобщи днес румънският премиер Марчел Чолаку след края на заседание на Националния тристранен съвет за социален диалог, предаде агенция Аджерпрес. Към момента гарантираната минимална брутна заплата е 3300 леи (1297 лв.).

Премиерът Марчел Чолаку проведе днес консултации в двореца "Виктория" с представители на синдикатите и работодателите, чиято основна тема беше размерът на гарантираната минимална брутна работна заплата, пише БТА. Повишението от 1 юли е 12,12 процента, което означава нетно увеличение от 242 леи (95 лв.), отбелязва Аджерпрес, като се позовава на прессъобщение на правителството.

"Повишаването на доходите и защитата на покупателната способност са насоки за действие, които постоянно преследваме на правителствено равнище“, е заявил на заседанието румънският премиер Марчел Чолаку.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    6
    Весо
    Колкото повече позволяваме на банкяра да ни управлява, толкова по-назад ще сме от Румъния...
  • 7
    5
    Никой
    Нали Румъния ни дърпаше назад...така говореше Борисов...някой журналист ще посмее ли да го попита сега ?
  • -2
    4
    Мео
    А нашата може догодина да я вдигнат нали
  • 11
    3
    Бунак
    Ей кога ще настигнем Румънците!!
  • 18
    2
    КЕВР, каза:
    В България пък от 1 юли увеличават тока - къде сме ние, а къде са румънците.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари