Русе празнува 24 май

0
Русенци шестваха с 60-метров трибагреник в Деня на светите братя Кирил и Методий
Русенци шестваха с 60-метров трибагреник в Деня на светите братя Кирил и Методий

Русенци шестваха с 60-метров трибагреник в Деня на светите братя Кирил и Методий

Стотици ученици, учители и родители шестваха с 60-метров национален трибагреник в Русе в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност24 май.

В парада се включиха Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, барабанчиците от Националното училище по изкуствата, мажоретният състав „Екстрийм“ и Младежкият гвардейски отряд.

Участниците, разделени в два лъча, се събраха на централния площад, където изпяха заедно общонародния училищен химн „Върви, народе възродени“.

„На днешния ден се обръщам към всички вас с изключителна радост, виждайки ви как сте единни, как сте задружни. Оказва се, че това чудо, което са буквите – толкова малко на брой, останаха най-трайното нещо по нашите земи“, каза кметът на Русе Пенчо Милков.

Слова за празника произнесоха също областният управител на Русе Драгомир Драганов, началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева и Главиницкият еписком Макарий – викарий на Русенския митрополит Наум.

Програмата включва още концерт и церемония по връчване на почетна грамота и плакет на учениците, постигнали високи резултати в своето обучение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари