Борислава Николова стана учител на годината в гимназията по икономика „Елиас Канети“

3

Борислава Николова е преподавател по физическо възпитание и спорт

С издигане на националния флаг под съпровода на химна на Република България започна тържествената церемония по случай 24 май в Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“. На събитието присъства и областният управител Драгомир Драганов.

„24 май не е просто поредният празник, а е символ на достойнството и духовността на българския народ. Тази дата ни прави горди, но ни и задължава да ценим и пазим своя език и култура. Затова бъдете напредничави в убежденията си и винаги се стремете да отстоявате своите идеи и виждания“, каза в обръщението си към възпитаниците на училището Драганов. Той благодари на директора на гимназията Мариана Гъркова за доброто партньорство в сферата на професионалното образование и пожела на нея и екипа да работят заедно за утвърждаването на училището като едно от водещите учебни заведени в региона. Той увери преподавателите, че сред първостепенните приоритети пред него и екипа му ще продължи да бъде подкрепата към образователната система, тъй като тя е гаранция за развитието на страната ни.

По традиция кулминацията в празничната програма беше обявяването на учител на годината. За учебната 2023/2024 г. за учител на годината беше избрана Борислава Николова, която е преподавател по физическо възпитание и спорт. Припомняме, че учениците от гимназията редовно завоюват призови места както в спортни състезания, така и в редица олимпиади и конкурси. Директорът Мариана Гъркова присъди и още две грамоти. Едната отиде при Театрално студио „Метафора“ с ръководител Росица Николова, а другата беше за Вокалната група с ръководител Ирена Георгиева. В приветствието си Гъркова сподели, че словото само по себе си е цивилизация и благословия.

„Чрез силата му в мътните зори на Възраждането народът е призован да се събуди и да прогледне за съдбините си. Паисий, Софроний, Раковски, Ботев са прозрели, че без силен глас, без слово няма народна свяст“, каза тя и призова да се отдаде почит и уважение към учителите, към тези, които ден след ден изграждат духовната крепост на знанието. „Да разтворим книгите, които са път към спасението и да не подценяваме кирилицата, не трябва да омаловажаваме нейната роля, защото тя носи уникалния отпечатък на културата ни“, сподели още тя.

Припомняме, че в гимназията се обучават над 450 ученици. Днес бяха изпратени и 87 абитуриенти. Тържеството премина под надслов „Знанието ни прави победители“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари