Концерт на Държавен ансамбъл “МХЕДРУЛИ”

0

Русенската публика ще се потопи в музиката и танците на Грузия

Концерт на уникален ансамбъл от Грузия ще се проведе на 5 август 2024 г. в гр. Русе, в Зала “Арена Русе” от 19:00 часа.

Ще ни гостува Държавният ансамбъл за песни и танциМХЕДРУЛИ”, Грузия, съобщиха организаторите - СНЦ “Приятели на фолклора”.

Турнето ще започне в “Античен Театър” Пловдив като кулминация на Международния Фолклорен Фестивал на 01.08.2024 г. След това ще продължи в “Летен Театър” Стара Загора, Спортна Зала “Васил Левски” Пазарджик, Зала “Орловец” Габрово и ще приключи в Русе , Зала “Арена Русе.”

Държавният Ансамбъл за Песни и Танци "Мхедрули" е един от най-атрактивните и най-майсторските ансамбли в Грузия. Основан е през 2002г., а от 2011 г. е със статут на Държавен ансамбъл Ръководителят му е Народият артист на Грузия и известият хореограф Бадри Цецхладзе.

Мхедрули” повече от 20 години е с високо признание не само в Грузия, а и в Турция, Италия, Гърция, Чехия, Австрия, Франция, Украйна, Германия , а през 2016 г. пожъна бурен успех в Китай с турне от 31 концерта с препълнени трибуни!

Спектакълът се нарича "Духът на Грузия". Той е един от най-успешните мюзикъли, представяни в Грузия. Той разказва за страната, за историята, легендите, любовта към Бог, към Жената, към Майката. Убедени сме, че зрителите ще бъдат запленени от майсторството, темперамента и страстта на танцьорите, певците и музикантите, както и от зашеметяващите костюми, фантастичното осветление и звук!

Какво е "Мхедрули"? Това е наименованието на една от най-древните писмености в света, която се използва до ден днешен в Грузия! Тя е призната от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследие наред с многогласовото грузинско пеене, което ще ни остави без дъх на концертите на Ансамбъл "Мхедрули".

Постарали сме се да постигнем за билетите демократични цени, които са от 30 до 50 лв. Надяваме се това да направи уникалния концерт достъпен дори за семейства с деца. Билетите са пуснати в мрежата на Ивентим и Грабо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари