Виктор Орбан: Унгария преоценява ролята и участието си в НАТО

4
Страната ни не желае да участва във военната мисия на алианса в Украйна
Страната ни не желае да участва във военната мисия на алианса в Украйна Снимка: Виктор Орбан / X

Страната ни не желае да участва във военната мисия на алианса в Украйна

"Унгарското правителство преоценява ролята на страната си в НАТО, тъй като не желае да участва във военната мисия на алианса в Украйна." Това съобщи унгарският премиер Виктор Орбан в сутрешната програма на радиостанция Кошут.

Той потвърди, че Унгария не възнамерява да участва в действия на НАТО, които могат пряко да въвлекат страните от блока в конфликта в Украйна и да доведат до пряк сблъсък с Русия. Според него в Брюксел тече военно планиране, „работни групи работят върху това как НАТО да участва в тази война“.

"Унгария се противопоставя на това. В правителството се работи доста, за да се определи как можем да останем член на НАТО, без да участваме във войната", каза Орбан. Той добави, че Брюксел знае за това и дори е измислил нов термин за Унгария – „неучастник“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    уахахаха
    Значи викаш имаме професионална и тебе никой няма да те закача?!? Ти знаеш ли колко ни е професионалната армия и че половината са отпуск по майчинство, а другата половина са „бременни“?!? Това че си „бомбе“ ни е ясно на всички, само дето на теб не ти е ясно, че войната не е това дето си го гледал по видеоигрите! Запознай се със закона за запаса и резерва, нещо може и да ти светне!
  • 1
    6
    номер1
    няма се плашите. Аз съм си тук в България. България има професионална армия от военни на заплата. Както и останалите държави в НАТО. Ама ганя е тъп като галош и поема мощно руската пропаганда и даже я разпространява. Който се е записал за професионален войник и получава огромна заплата, има възможност да реши да откаже ако му предложат мисия в Украйна. Както наши военни ходиха на мисия в Ирак и Афганистан - за пари и то доста! Не по задължение. Защо ганя е решил, че някой ще го праща в Украйна и като какъв? Като професионален войник ли? Дебили, това че преди 20 години сте набивали крак по плаца не значи, че имате някакви умения за бойното поле. Като ви гледам на какъв акъл сте, освен за пушечно месо за друго не ставате.
  • 0
    5
    до 3
    Той навярно вече е по-далеч от България.
  • 2
    4
    до 3
    Няма да отиде, ще бяга с 200, само тука се прави на мъШ!
  • 3
    3
    до 1
    А ти готов ли си да отидеш в Украйна?!? Не те питам нито като Путин, нито като Орбан, питам като човек! Та ще отидеш ли в Украйна, ако тагаревци ни набутат там?!?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари