Първокласник прочете 200 книги за една година

0
Столичната библиотека обяви Виго за "най-четящото дете за годината”
Столичната библиотека обяви Виго за "най-четящото дете за годината”

Столичната библиотека обяви Виго за "най-четящото дете за годината”

Повече от 200 прочетени книги за една година. За някои хора това може и да не звучи много, но в случая става въпрос за 8-годишно дете. Името му е Виго и където и да се намира, той чете. На улицата, в автобуса, дори... в бар. Столичната библиотека дори го обяви за "най-четящото дете за годината”.

Виго и кучето Каркас са почти връстници. И докато в началото просто играели заедно, откакто Виго може да чете, на Каркас му се налага да слуша. А Виго чете отпреди да навърши 5 години. И чете повече от много възрастни хора.

„Като беше бебе - му четях постоянно. И приятели, и познати ми казваха, че той нищо не разбира. Обаче самият навик на заспиването с книга, мисля че помогна. В един момент той искаше все повече и повече. „Хайде още една приказка, хайде още една книжка! Мамо, тате, моля ви, прочетете ми!”. В един момент, от неволя, се научи сам да си чете”, разказва майката на Виго Деница Славова, цитирана от NOVA.

Някой ден Виго мечтае да стане музикант, космонавт и учител - едновременно. Засега обаче тренира таекуондо, ходи на роботика и обожава да гледа репетициите на алтернативните български рок групи, с които работи майка му. Дългата му коса се дължи на това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари