Драгомир Драганов: Обичайте и уважавайте българския език! Четете и бъдете грамотни!

2

Областният управител на Русе Драгомир Драганов посети СУ „Христо Ботев“ по случай 24 май

„Обичайте и уважавайте българския език! Четете и бъдете грамотни! Бъдете пазители на нашата писменост и където и да отидете по света бъдете посланици на българската култура“, с тези думи Драганов се обърна към възпитаниците на учебното заведение. На учителите той пожела да не престават да будят съзнанието на младото поколение.

„Подпомагайте развитието на критично-мислещи личности, които утре със знанията и уменията си ще работят за модерна и просперираща България“, допълни областният управител. Той посочи още, че благодарение на професионализма и отдадеността на директора Теодор Коцев през годините училището се е утвърдило като еталон за образователна институция. По думите на Драганов Теодор Коцев е съчетал успешно традициите и иновациите и по този начин е накарал повече млади хора да преоткрият значението на науката и образованието.

Припомняме, че в най-старото русенско училище се обучават над 1000 ученици от 1 до 12 клас. Днес по време на тържеството бяха изпратени и над 60 абитуриенти. Драганов връчи и поздравителен адрес на заместник-директора на СУ „Христо Ботев“ Соня Маринова, която беше домакин на събитието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари