Германци правят бира с отпадни води

0
Основната цел на иновативния продукт е да демонстрира възможностите на модерното пречистване
Основната цел на иновативния продукт е да демонстрира възможностите на модерното пречистване

Основната цел на иновативния продукт е да демонстрира възможностите на модерното пречистване

Германци правят бира с... отпадни води. Течността обаче преминава през четири етапа на пречистване. Напитката все още не е достъпна на пазара. Тя е съвместна разработка на катедрата по пивоварство в Техническия университет в Мюнхен и катедрата по инженерство на градски водни системи в град Вайсенбург.

Основната цел на иновативния продукт е да демонстрира възможностите на модерното пречистване на вода и начините тя да се използва устойчиво. Това е и един от начините за борба с изменението на климата, предаде NOVA.

А първите, които се осмелиха да опитат пивото, останаха доволни. "Вкусна е. Не можете и да си помислите, че това е отпадна вода. Наистина е добра. Мека е и има страхотен вкус", каза Надин Крогул, посетителка.

"Това е изненадващо добро. Защото правите нещо за околната среда, използвате повторно водата и не забелязвам никаква разлика с нормалната бира", посочи Себастиан Бек.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    чичомиткобрат
    Бедните трябва да иновират. Като новообеднели, германците трябва да мислят как да си рециклират фекалиите и да ги правят на хляб и месо, за да могат да ги ядат пск, а от урината да правят ссйдер и лимонада.
  • 4
    1
    Наздраве
    Бира от фъшкии,пикня и какво ли още не..да си я пият те.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари