Парашутистът Иван Иванов остава депутат от Русе

0
За негова подгласничка беше определена Ивалинка Цанкова
За негова подгласничка беше определена Ивалинка Цанкова

Решението било наложено лично от Корнелия Нинова, след като разбрала, че местната организация в крайдунавския град е внесла искане за промяна на Устава на партията, с което може да ѝ се иска оставката

Почти не останаха неизвестни за това кои депутати от Русе ще се закълнат в 48-ото Народно събрание. Осемте места за 19 МИР се разпределят така – 2 за ГЕРБ-СДС, 2 за „Продължаваме промяната“ и по 1 за БСП, ДПС, „Демократична България“ и „Възраждане“.

Десислава Атанасова е предпочела Русе пред Разград, разкрива БРЯГ. Тя ще бъде русенски депутат, заедно с колегата си от СДС Драгомир Драганов, който спечели с преференции правото да е в парламента. Така бизнесменът от Две могили и областен председател на СДС в Русе измести втория в листата - младия областен координатор на ГЕРБ в Русе Георги Кръстев.

Днес стана ясно от заседание на „Позитано“ 20, че Иван Иванов ще бъде депутат от Русе, а не от Шумен. Решението било наложено лично от Корнелия Нинова, която разбрала, че местната организация в крайдунавския град е внесла искане за промяна на Устава на партията, с което може да ѝ се иска оставката. Русенските социалисти, които ще участват в Националния съвет на БСП на 8 октомври, ще поискат свикване на Конгрес на БСП, който ще е още този месец.

Все още обаче остава неясна съдбата на Иван Белчев от „Демократична България“, който с преференции стигна от четвърто на второ място. Ръководствата на Обединението са заседавали вчера вечерта и днес ще има окончателно решение дали Надежда Йорданова остава депутат от София и дали русенецът ще се закълне като народен представител от крайдунавския град.

Междувременно ЦИК потвърди отказа на първия в листата на „Продължаваме промяната“ Николай Събев да бъде обявен за народен представител от 19 МИР.

Освен това обаче бившият министър на транспорта напуска и партията, съобщи "24 часа“, позовавайки се на източници от партията. "Никога не съм искал да бъда професионален политик, и сега смятам, че ще съм полезен в подобряването на бизнес средата повече, отколкото бих бил на политическата сцена. Оставам част от отбора и съм насреща да помагам. Продължаваме промяната!“, написа Събев във Фейсбук. За повече яснота по въпроса дали напуска партия или не, вчера той не бе открит за коментар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    4
    русенец
    Айде, честито на шуменци, най-накрая се избавиха от този некадърник, разпродал имоти за милиони левове на безценица. Сега Курнела ни го натресе на нас, ама на следващи избори ще изпрати партията на фюрера Коки при ИТН - под 4 % бариера и на бунището на историята. Продължавайте другарко Нинова, вие успешно успявате да изпълните мечтата на стотици хиляди българи - да ликвидирате срамната и позорна комунистическа партия. УСПЕХ ВЪВ ВАШЕТО ДЕЛО
  • 4
    3
    Бат Пеню
    Забеления ЗаБелчо ще забели очи, щото само с купени гласове за преференции не става, а и в София се решава.
  • 12
    2
    colibri
    Корнелия е "желязна"- налага И.Иванов- както се разбира от нейното еднолично решение. Тя твърди, че е демократ, но постъпва като фюрер. Наказва русенската организация на БСП, само защото тези хора мислят различно от нея. Ще е интересно в събота - колко от местните организации ще поискат оставката на председателката?!
  • 19
    1
    Бара си патката ...
    "Иван Иванов депутат от Русе", ама от Шумен - боли го уйя за Русе и най-вече за червените русенски прости бабички, дето го избраха.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари