Обучават членовете на СИК в Русенско

0
Обучават членовете на СИК в Русенско
Обучават членовете на СИК в Русенско Видео: КИС 13

Продължава подготовката за изборите на 9 юни

Досега в областта са образувани 324 секции, като предстои да стане ясно в кои социални институции също ще бъдат разкрити места за гласуване.

В периода от 25 май до 4 юни пък е предвидено членове на Районната избирателна комисия да обикалят населените места в региона, за да показват и обясняват на хората как да работят с машините за гласуване, съобщава КИС 13.

Остават само два дни до крайния срок, в който определени групи избиратели трябва да подадат заявление, за да участват във вота на 9 юни.

Според председателя на РИК - Русе Милена Хинкова може да се очаква най-големите проблеми за секционните комисии да бъдат при отчитането на преференциите. Хинкова припомни и как се действа при блокиране на машина в изборния ден.

Общо 324 са секциите в Русенска област, като това не е окончателният им брой, уточниха още от РИК. В 289 секции ще може да се гласува и с машина, а във всички останали вотът ще бъде само с хартиена бюлетина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари