“Волга” се завърна с три модела

0

Русия възражда още една легендарна автомобилна марка от съветската епоха – “Волга”

Подобно на подхода, използван при “Москвич”, и тук за основа са послужили китайски модели, но все пак сглобяването ще бъде в Нижни Новгород.

Стартът на производството на моделите на възродената местна марка е планиран за края на тази година. За това, че "Волга" отново ще се произвежда в Русия, се говори от дълго време. А сега вече е официално потвърдено: първата демонстрация на новостите на марката Волга се състоя в рамките на IX конференция „Цифровата индустрия на индустриална Русия“.

На изложението бяха демонстрирани едновременно три модела - седанът Volga C40, кросоувърите Volga K30 и Volga K40.

Съобщава се, че за производството на новата гама ще отговаря АД „Производство на леки автомобили“. Производството ще стартира на площадката на Нижегородския автомобилен клъстер - на съоръженията, където преди това се е извършвало „договорно производство на модели леки автомобили“. Вероятно са имали предвид автомобилите на концерна Volkswagen, които напуснаха руския пазар. Според плана производството на моделите на „Волга“ ще започне още тази година, а от 2025 г. предприятието ще премине на режим на пълен цикъл.

„Планираният брой на персонала, ангажиран с производството на автомобили, е около 2000 служители. Най-важната част от проекта ще бъде дълбоката локализация на компонентите с осигуряване на високото им ниво на качество", заявиха от пресслужбата на „Волга“.

Технологичният партньор на възродената марка не е назован. Очевидно е, че това е китайската компания Changan. По-специално, седанът Volga C40 в профил напомня Changan Raeton Plus (дължина - 4800 мм, междуосие - 2770 мм), кросоувърът Volga K40 прилича на Changan Uni-Z (4730/2795 мм), а кросоувърът Volga K30 - на Changan X5 Plus (4540/2715 мм). Припомняме, че паркетите под марката-майка Changan се преместиха наскоро - преди това те бяха представени под „престижната“ подмарка Oshan.

Седан C40, пребрандиран като Changan Raeton Plus. К30 е базиран на Changan Uni-Z, а К40 е копие на Changan X5 Plus, съобщава Kolesa.ru.

Changan е една от четирите големи китайски държавни автомобилни компании. Тя е продала 2,5 млн. коли преди 2023 г. и е популярна марка на родния пазар на BYD.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    LOL
    1:1 с модел на Volvo. Ако не се виждаше "ga" след "Vol" бих се обзаложил, че е Volvo :D Голям дизайн с спретнали, "УНИКАЛЕН" хахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари