Драгомир Драганов: Нека имаме куража да отстояваме националното си достойнство

0
Областният управител направи обръщение към русенци за 24 май
Областният управител направи обръщение към русенци за 24 май Снимка: Областна администрация - Русе

Областният управител направи обръщение към русенци за 24 май

24 май ни напомня, че е необходимо да ползваме повече словото, за да сме по-обединени и да градим заедно по-доброто си бъдеще. С думите трябва да предлагаме идеи, а не да преиначаваме действителността и да унищожаваме истината. Думите пораждат мисли, а мислите водят до действия. Нека имаме куража да бъдем честни помежду си и да отстояваме националното си достойнство и идентичност посредством многообразието на българския език“, с тези думи областният управител на Русе Драгомир Драганов се обръща към русенци по случай предстоящото отбелязване на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, просвета и култура и на славянската книжовност. Той споделя още, че непреходността и силата на родната реч ни провокират да се замислим за това колко културно обогатен народ сме, съобщават от Областната администрация. „Празници като утрешния ни карат да се гордеем, че живеем в страна, която е сред съкровищниците на Европа и е създател на една от азбуките в света, на която са написани образци в литературата“, допълва още Драганов.

Предвижда се утре областният управител Драгомир Драганов да посети две русенски училища – СУ „Христо Ботев“ и Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“. По-късно той ще присъства и на празничния концерт на представители на Общинския детски център за култура и изкуство и Общинския младежки дом. Събитието е организирано от Община Русе. В събота Драгомир Драганов ще се срещне с представители на българската общност в Румъния. Инициативата, която ще бъде в Букурещ, се провежда по инициатива на посланика ни в северната ни съседка Н. Пр. Радко Влайков и на Съюз на банатските българи в Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Драгомире
    Нека имаш куража да не караш пиян като свиня и да не катастрофираш, че следващия път може да има и жертви, тъп герберастки боклук жалък!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари