Найден Тодоров връчи грамота на русенския актьор Калоян Желев

0

Младите таланти на ДТ „Сава Огнянов“ получиха поредно признание от Министерството на културата

Поредно признание получи ДТ „Сава Огнянов“ от Министерството на културата в навечерието на 24 май. Министърът на културата Найден Тодоров връчи грамота на актьора Калоян Желев за постигнати високи творчески резултати и принос към българската култура и по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Калоян Желев получава наградата си за участие в спектакъла „Странна случка с куче през нощта“ с режисьор Боян Иванов, продукция на ДТ „Сава Огнянов“ Русе, съобщават от театъра в Русе.

Благодаря на Министерството на културата за отличието. Подобни призове ни доказват, че докосването до театъра е важно и не трябва да се пренебрегва. Работата на твореца е да вдъхновява, докосва и променя хората към по-добро и аз смятам да продължавам, защото вярвам, че има смисъл! Разбира се, всичко това, щеше да е невъзможно без ДТ „Сава Огнянов“ Русе, Боян Иванов и прекрасните колеги, които участват в спектакъла“, каза при получаването на грамотата Калоян Желев.

Младият актьор спечели „ИКАР“ 2024 за дебют, за ролята на Кристофър Буун в „Странна случка с куче през нощта“, както и номинация за „АСКЕЕР“ 2024, отново за дебют в постановката по романа на Марк Хадън.

Това е поредното признание от екипа на Министерството на културата в подкрепа на младите таланти и новаторския подход на ДТ „Сава Огнянов“ Русе, при реализацията на „Странна случка с куче през нощта“. За културното ведомство не остана незабелязана и премиерата на „Куцльото от забутания остров“ с режисьор проф. Пламен Марков.

Наградите на Министерството на културата се връчват всяка година, а тази бяха отличени над 80 творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари