Отпускат до 16 000 лева за опожарената овцеферма в Пловдивско

0
По Коледа пожар изпепели фуража, който фермерите бяха осигурили за изхранване на стадото от 400 овце
По Коледа пожар изпепели фуража, който фермерите бяха осигурили за изхранване на стадото от 400 овце Снимка: Велик Великов / Фейсбук

Опожарената овцеферма в пловдивското село Исперихово ще получи индивидуална помощ de minimis до 15 900 лв., съобщават от ДФ "Земеделие".

Припомняме ви че, по Коледа пожар изпепели фуража, който фермерите бяха осигурили за изхранване на стадото от 400 овце. Изпълнителният директор на ДФЗ Васил Грудев лично се ангажира с проблема и обеща държавата да помогне за спасяване на бедстващите животни.

Подкрепата ще компенсира фермерите за щетите, които пламъците са нанесли на стопанството, унищожавайки близо 20 тона зърно и 10 000 бали фураж. С държавната помощ ще се закупят зърно и балиран фураж, с които ще се осигури изхранването на стадото овце през зимата.

Общият размер на подпомагането за един земеделски стопанин, както и за едно и също предприятие по схемата de minimis не може да надхвърля левовата равностойност на 25 000 евро (48 895.75 лв.) за период от три данъчни години (2017- 2019 г.).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари