Русенка: Тротинетките нямат място по пешеходни зони и главни пътища!

13
Хора, пазете децата си, апелира свидетелка на опасно каране
Хора, пазете децата си, апелира свидетелка на опасно каране Снимка: Dunavmost

Хора, пазете децата си, апелира свидетелка на опасно каране

Деца карат опасно бързо електрически тротинетки в Русе. Този път случаят е описан от жителка на квартал "Средна кула", която става свидетел на рисково каране от младеж по булевард "България". Според нея той е управлявал скутера с около 100 километра в час и влязъл в квартала без да намали скоростта. Това са "камикадзета на родна почва", обезпокоена е тя.

Ето и нейния апел в мрежата:

"Тротинетките нямат място по пешеходни зони и главни пътища!

Хора, пазете си ДЕЦАТА!!!

Да ви кажа, че и ние тук си имаме Емили-тротинетката.

Караше по международното посока мостовете с точно 100км/ч. Всички коли бяхме с 60-70 максимум. Отвя ни и затова реших да се изравня с него и да проверя. Поне беше с каска, не че ще го спаси, ако се изтърколи под колите...и камионите. Влезе в Кулата с огромна скорост. Или по-точно влязъл е, защото след варовите пещи го изгубих от поглед и го видях след завоя , в далечината след центъра, посока "Долапи". Не е нормално това.

С други думи - проверете си хлапетата какви ги вършат, а към останалите - внимавайте за камикадзета на родна почва!".

В момента тече публично обсъждане на този проблем, след като група общински съветници от ГЕРБ внесоха предложение за ограничение на местата за ползване на скутери в Русе. Предложението е електрическите тротинетки да се забранят в паркове, градини, площади, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, както и в рамките на кръстовищата с пресичания на пешеходни зони. Рестрикцията е мотивирана от зачестяващите инциденти с електрически тротинетки в града. В Русе има регистрирани и по-тежки инциденти, при които пострадалите получават фрактури и са настанявани в болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    26
    хе, хе,
    валерката великов бил и хомо на всичкото отгоре!
  • -1
    25
    Валери Великов
    абе великов, ще ти го давам в гъза ти и после в устата ти, може ту от ляво ту от дясно, да те шибам в PDраса прост!
  • -12
    24
    Тротинеткаджия
    Ще си карам тротинетката като си искам и само органите на реда имат право да ме санкционират и да ме съдят, а разните русенки -пачаври да се ебат в гъза!
  • 3
    23
    Балканеца
    19, щом говориш за "българите" във 2 лице множествено число, вероятно се изживяваш като част от умно-красивите, т. нар елит, за разлика от другите - т.нар. плебс. И разбира се, по либерастки, лъжеш като дърт педал - повтаряш че някой искал да се забраняват тротинетките. Ти освен да лапаш пишки, случайно не си ли се научил да четеш? Или лъжеш умишлено? В статията се говори за неща, които са по принцип забранени от закона - движение на тротинетки по международен път (скоростта не я коментираме, най- малкото зашото няма как да бъде доказана), движение на тротинетки по пешеходни зони, които, както за всеки с малко акъл в главата, личи от името им - са само за пешеходци. Към написаното бих долълнил - тртинетки масово движат с 2 хлапета на тях, виждал съм дори 3 бр покатерени на такова возило. Масово се карат от хлапета на възраст 12-13 години, които идея си нямат какво точно означават знаците по улиците, камо ли да ги спазват. Ти смяташ ли, че е редно по този начин деца да се движат между колите, непознавайки правилника за движение, неизползвайки каски и никакви други предпазни средства и джижейки се доста по- бързо от разрешената по закон скорост? Тротинентките и велосипедите трябва да се движат само по велоалеите, ако се движат по улиците трябва да познават ЗДвП, пешеходните зони са само за пешеходци, както и колите се движат само по улиците. Всеки да си знае мястото и да спазва закона, това са правилните мисли. И аз искам от Халите до Часовника с кола да цепя направо по Александровска, ама скачам по дупките на Цар Фердинанд, защото там е пътя за коли и такъв е реда, без значение дали ми харесва или не.
  • 1
    22
    охо,
    великов си пусна клонинга да го похвали?!? Бравос!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари