Наводнени апартаменти след голям пожар в Сопот

0
Част от хората не могат да се върнат по домовете си
Част от хората не могат да се върнат по домовете си

Част от хората не могат да се върнат по домовете си

След пожара снощи в жилищен блок в Сопот част от хората няма да могат да се върнат по домовете си. При потушаването на огъня 12 от апартаментите са наводнени. Пострадалите се надяват на помощ от общината за възстановяване на щетите.

Пожарът обхвана покрива и подпокривното пространство на сградата. В гасенето на огъня се включиха над 20 огнеборци от Карлово и Пловдив. Потушаването на пожара продължи над 8 часа, като се наложи да бъде спряно и електрозахранването. И днес блокът е без ток. Хората все още са в шок, съобщава БНТ.

"Малкият дявол, това ако беше станало през нощта щеше да бъдат още по-големи щетите", казва един от потърпевшите.

"Децата много са стресирани, защото са били вътре, всички много тежко изживяваме нещата", сподели Ненка Иванова.

Хората, които живеят на последните два етажа в блока няма да могат сега да се върнат по домовете си, тъй като по стените и таваните на жилищата им все още се стича вода, наводнена е и цялата им покъщнина. Докато не бъде извършен ремонт на домовете им, се налага да живеят при близки или познати.

"Цял живот сме се трепали сами, и мъжът ми почина преди една година и всичко сега се струпва, всичко изнасяме, всичко е мокро, ще караме на вилата, напред-назад", каза Ненка Иванова.

Пострадалите се надяват да получат финансова помощ от общината.

"Или еднократна помощ от общината или от държавата, ще видим, ще проверим", каза Станислав Стоенчев - кмет на Община Сопот.

Причина за пожара е запалил се комин. Ситуацията е била допълнително усложнена от силния вятър, довел до разрастване на огъня.

"Условията бяха тежки, обусловени от силното задимяване и високата температура. До пожара нямаше да се стигне, ако в подпокривното пространство не бяха складирани горивни материали и то близо до комина", каза Таню Чалъмов - началник на Пожарната служба в Карлово.

От пожарната напомниха, че за да не се стига до подобни инциденти комините трябва да бъдат почиствани поне два пъти годишно. Добре е и собствениците на жилища да ги застраховат срещу пожари и природни бедствия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари