Цените за морска почивка скачат нагоре

0
Това лято те са с до 25 процента по-високи спрямо миналия сезон
Това лято те са с до 25 процента по-високи спрямо миналия сезон Видео: bTV

Това лято те са с до 25 процента по-високи спрямо миналия сезон

Част от хотелите по Южното Черноморие вече посрещнаха първите туристи. Цените това лято са с до 25 процента по-високи спрямо миналия сезон, но въпреки това предварителните резервации са с близо 30% повече, отчитат хотелиерите.

Тарифите в курортите са между 10 и 25% по-високи заради растящите разходи и инфлацията, коментират от Института за анализи и оценки в туризма, предава bTV.

Стоян Иванов е собственик на семейни бунгала на първа линия в Поморие. Подготвя се, за да посрещне първите гости на 12 юни.

„Записванията тази година са малко вяли, хората ги достраша, защото виждате навсякъде какво става с цените, и ние за да оцелеем също трябва - от юни месец ток ще се вдига. За пет дни на едно семейство за нощувки им трябват около 700 лева за тази къща. Сравнение с миналата година, разликата е 200“, коментира Стоян.

Към цената на бунгалата са включени барбекю за свободно ползване, шезлонги, чадъри и няколко детски къта.

Комплекс в Слънчев бряг е един от малкото, който отвори врати още на 1 май. Сега е с 25 % заетост. Тази година бележи и сериозно увеличение на онлайн записванията.

В сравнение с миналата година средното увеличение е около 15% на цените. То е разпределено неравномерно. По-голям процент ръст има във високия сезон юли и август. Цената също варира в зависимост от сезонността. В началото може да се закупи пакет от порядъка на 150 лева на ол инклузив, във висок сезон понякога стига и двойно по-висока цена“, коментира хотелиерът Христо Караилиев.

Гостите на хотела в началото на сезона са основно от Великобритания и Полша.

Очаква се един по-дълъг сезон, тъй като септември месец също е хубав за море и туроператорите успяват да промотират тази част на сезона“, коментира Христина Славова от Бургаската регионална туристическа камара.

Браншът очаква поне 20% повече туристи от миналото лято.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    2
    Истината
    Много са алчни българските хотелиери и ресторантьори. За лекарствата - 20% ДДС, за ресторантьорите - все още са паднали на 9 %, а вдигнаха цените над 100%.
  • 13
    1
    Скакауец
    Ние пък скачаме надолу - към южното... БЕЛОМОРИЕ :)))
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари