Бенямин Нетаняху: Израел не се стреми да окупира Газа

0
Израелският премиер посочи, че едно гражданско правителство ще трябва да поеме Газа
Израелският премиер посочи, че едно гражданско правителство ще трябва да поеме Газа Снимка: Бенямин Нетаняху / Facebook

Израелският премиер посочи, че едно гражданско правителство ще трябва да поеме Газа

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви в четвъртък, че страната му не се стреми да завладее, окупира или управлява Газа след войната си срещу "Хамас", но "заслужаваща доверие сила" ще бъде необходима да влезе в палестинския анклав, ако е необходимо, за да се предотврати появата на заплахи от войнстващи групировки, предаде Ройтерс.

Казаното от Нетаняху тази седмица предполага, че Израел ще бъде отговорен за сигурността в Газа за неопределено време, което предизвика отпор от страна на САЩ, основният съюзник на Израел.

Вашингтон заяви, че ще се противопостави на израелската следвоенна окупация на Газа, където Израел извършва бомбардировки с цел унищожаване на лидерите на "Хамас",след като бойци на групировката нападнаха южните израелски общини на 7 октомври, при което убиха 1 400 души.

В четвъртък Нетаняху заяви пред американската телевизия Фокс нюз: "Ние не се стремим да завладеем Газа, не се стремим да окупираме Газа и не се стремим да управляваме Газа."

Израелският премиер посочи, че едно гражданско правителство ще трябва да поеме Газа, но че Израел трябва да е уверен, че атака като тази от 7 октомври няма да се повтори.

"Така че трябва да разполагаме с надеждна сила, която, ако е необходимо, ще влезе в Газа и ще убие убийците. Защото това е, което ще предотврати повторната поява на нещо, подобно на "Хамас"", каза Нетаняху.

Израелските бомбардировки на Газа са отнели живота на повече от 10 800 палестинци по данни на здравните служители в Газа.

Нетаняху заяви още, че след войната "това, което трябва да видим, е Газа да бъде демилитаризирана, дерадикализирана и възстановена."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Кръвожад Маймуняху
    Къпя се сутрин във вана от свежо пролята кръв на Палестински дечица ! Плакна си рязания чеп в нея и направо се възбуждам от кеф. Оставям я да се съсирва там за да ми държи влага цял ден. На другия ден коля и изкормвам нови невръстни дечица и пак скачам във същата вана.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари