Бенямин Нетаняху: Войната ще продължи още много месеци

0
Премиерът на Израел потвърди прогнозата на генерал Херци Халеви, че бойните действия няма да приключат скоро
Премиерът на Израел потвърди прогнозата на генерал Херци Халеви, че бойните действия няма да приключат скоро Снимка: Benjamin Netanyahu / Facebook

Премиерът на Израел потвърди прогнозата на генерал Херци Халеви, че бойните действия няма да приключат скоро

Израелската авиация засили ударите по бежанските лагери Магази и Бурейдж, докато армията се опитва да изтласка групировката "Хамас" от централната част на ивицата Газа.

По данни на местните власти броят на палестинските жертви в 12-седмичната война наближава 22 хиляди.

В Тел Авив премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че израелската армия няма равни по морала, който проявява. Изказването му дойде в отговор на Република Южна Африка, която сезира Международния съд за геноцид, извършван над палестинците, информира БНР.

Нетаняху даде да се разбере, че Израел възнамерява да поднови окупацията на Газа като след края на войната заеме трайно 14-километровата граница на палестинската област с Египет: "Филаделфийският коридор или, да го кажа по-правилно, южният пропускателен пункт, трябва да бъде в наши ръце. Той трябва да бъде затворен. Ясно е, че никаква друга уредба няма да подсигури демилитаризацията (на Газа), към която се стремим."

23-ма бойци от проирански формирования са били убити вчера при въздушна атака в източна Сирия, съобщи АФП. Израелският лидер не потвърди съмненията, че страната му стои зад тези атаки, но отправи пряка закана към Иран, в случай че поддържаните от него ливански групировки нападнат Израел: "На северната граница нанасяме тежки удари на "Хизбула", елиминираме много терористи и боеспособността на нашия враг. Оперативните планове за по-нататъшните боеве вече са одобрени. Дръзне ли "Хизбула" да разширят войната, ще понесат такива удари, каквито не са сънували. Иран също."

Според икономисти, цитирани от "Вашингтон пост", войната в Газа е струвала на Израел 220 милиона долара на ден, или общо 18 милиарда долара. С този темп през следващите 5 до 10 месеца бойните действия могат да погълнат до 10 процента от брутния вътрешен продукт на еврейската държава.

Премиерът Нетаняху обаче потвърди прогнозата на генерал Херци Халеви, че бойните действия няма да приключат скоро: "Войната е в разгара си. Бием се на всички фронтове. Победата изисква време. И както каза началникът на генералния щаб, войната ще продължи още много месеци."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Steve
    Те са зли, отмьстителни и злопаметни,крьвожадни са,льжат,мамят,крадьт,и затова,арабите ги нападат,и убиват,оставиха ги без земя,чифути мрьсни,никойнеги обича,грозни черни цигани с дьлги носове.
  • 7
    1
    Аз
    От години евреите правят на палестинците това, което нацистите правиха на тях. И всички го виждат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари