Бенямин Нетаняху: Войната ще продължи до ликвидирането на "Хамас"

2
Преговорите за удължаване на примирието между Израел и Хамас стигнаха до задънена улица
Преговорите за удължаване на примирието между Израел и Хамас стигнаха до задънена улица Снимка: Benjamin Netanyahu / кадър от Facebook

Преговорите за удължаване на примирието между Израел и Хамас стигнаха до задънена улица

Войната срещу Хамас в Ивицата Газа ще продължи, "докато не постигнем всичките ѝ цели", заяви израелският министър-председател Бенямин Нетаняху, предава БГНЕС.

Премиерът подчерта, че целите включват "ликвидирането на ислямисткото движение" и "освобождаване на всички израелски заложници".

На първата си пресконференция след изтичането седемдневната пауза в сраженията с Хамас Нетаняху подчерта: "През дните на примирие нашите войници се подготвяха за пълна победа срещу Хамас".

По-рано стана ясно, че израелският преговорен екип в Катар е бил изтеглен, тъй като преговорите за удължаване на примирието между Израел и Хамас са стигнали до "задънена улица".

"Поради задънената улица в преговорите и след инструкциите на министър-председателя Бенямин Нетаняху ръководителят на Мосад Давид Барнеа нареди на преговорния екип в Доха да се върне у дома", се казва в изявление на кабинета на Нетаняху, съобщи "Times of Israel".

"Терористичната групировка Хамас не изпълни задълженията си по споразумението, които включваха освобождаването на всички жени и деца, които бяха в списъка", се казва в изявлението.

"Ръководителят на Мосад благодари на ръководителя на ЦРУ, на министъра на разузнаването на Египет, на министър-председателя на Катар за партньорството и огромните усилия за посредничество, които доведоха до освобождаването на 84 жени и деца от Газа, в допълнение към 24 чуждестранни граждани", се допълва в него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Българин
    Всички араби и вгъZZлямисти трябва да бъдат изкарани извън Европа и България! За да има просперитет! Ние не искаме да живеем в 15-ти век, резаци!!!
  • 2
    4
    Аз
    Варианта за създаване на палестинска държава не съществува в плановете на евреите.
  • 2
    3
    Stoian
    Избивай всичко ислямско що мьрда,те са долна измет пьрвобитни и прости диваци!Мрьсни идрипави!
  • 2
    2
    Борбата на религии.
    Еврейски Израел се чисти от ислямисти. Проблемът е, че същите ислямисти превземат християнска Европа отвътре. Ислямът идва с ятагана в християнска България.
  • -1
    1
    Moni levi
    Само така,избиване на всички мизерни и дрипави араби,до последния дрипльо, пустинни маймуни,те не са хора
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари