Крал Чарлз удостои принц Уилям с военно звание почетен полковник

0
Той наистина е много добър пилот, каза Чарлз за сина си, който е бивш летец от британските ВВС
Той наистина е много добър пилот, каза Чарлз за сина си, който е бивш летец от британските ВВС

Церемонията се състоя пред вертолет "Апачи" (Apache) във Военния авиомузей в Южна Англия в присъствието на военнослужещи

Британският крал Чарлз удостои с висше военно звание сина си принц Уилям на церемония днес, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Двамата рядко имат общи публични прояви особено напоследък, след като му бе поставена ракова диагноза и беше принуден да ограничи изявите си. Сега монархът постепенно започва да се завръща към изпълнението на обществените си задължения.

Чарлз произведе Уилям в почетен полковник на Военновъздушния корпус на армията – длъжност, която самият 75-годишен монарх заемаше в продължение 32 години. Церемонията се състоя пред вертолет "Апачи" (Apache) във Военния авиомузей в Южна Англия в присъствието на военнослужещи.

"Той наистина е много добър пилот", каза Чарлз за сина си, който е бивш летец от британските ВВС.

Това е поредно събитие, в което Чарлз участва, след като временно престана да изпълнява обществените си функции заради поставената му диагноза. В края на април той възобнови публичните си изяви, почти три месеца след като се разбра, че страда от неуточнено раково заболяване, заради което се е подложил на лечение, посочва Ройтерс.

Четиридесет и една годишният Уилям също престана да изпълнява официалните си функции в продължение на няколко седмици през март и април тази година, за да се грижи за съпругата си, след като и тя разкри, че се е подложила на превантивна химиотерапия за рак. В петък той каза, че тя "е добре".

На днешната церемония Чарлз каза, че се сбогува "с тъга", но че Военновъздушният корпус на армията ще продължи да се развива под ръководството на сина му. "Грижете се за себе си и не мога да ви опиша колко съм горд, че съм бил с вас през цялото това време", заяви той.

Предаването на званието от бащата на сина бе обявено миналия август, след като Чарлз се възкачи на трона. По-късно днес Уилям прекара време с военнослужещите от корпуса, наблюдаваше учения, разгледа оборудване и разговаря с войници, посочва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари