Издирват българин за съучастие в измами за над 3 милиона евро

0
Съдружникът му е арестуван в Братислава
Съдружникът му е арестуван в Братислава Снимка: БГНЕС

Съдружникът му е арестуван в Братислава

Издирван от виенската полиция мъж, заподозрян в измама на стойност над три милиона евро, беше арестуван в Братислава въз основа на заповед за арест на ЕС, предаде днес австрийската новинарска агенция АПА, предаде БТА.

Процедурата по екстрадиция на 43-годишния мъж е в ход, съобщи днес пред медиите федералната полицейска дирекция. Смята се, че от 2022 г. насам, в качеството си на управляващ директор на дружество, той е купувал автомобили на лизинг, както и едно джакузи, във Виена и в австрийската провинция Бургенланд.

След това мъжът, който е без гражданство, в съучастничество с 35-годишен българин, просто е препродавал закупените автомобили, заяви пред АПА Филип Хаслингер, говорител на полицията.

"Вноските по закупените автомобили не са били плащани“, каза Хаслингер. След това пет присвоени автомобила са били конфискувани в чужбина, включително в Розенхайм (Германия) и Москва. Според полицейските разследвания автомобилите, чийто собственик е бил сменен незаконно, са 37.

"Въпреки това нови лица продължават да съобщават, че са били засегнати от измамата“, каза Хаслингер. Търсенето на останалите 32 автомобила продължава, а разследванията на дирекция "Юг“ към националната следствена служба във Виена все още са в ход.

Неотдавна полицията обяви за публично издирване мъж без гражданство и негов предполагаем съучастник. Издирването на 35-годишния българин продължава, пояснява АПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Еваааалллааа
    Ами да го питам тоз гарван що търси в Братислава? Няма ли ЮАР,Египет,Туниз,Мароко,Алжир,Ангола,Танзания,Конго? Ами Куба,Доминика,Сърбия? Прост че прост.Изяж и изпии парите и туй то.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари