Заплаха за убийство срещу кандидат за кмет в Русе?

9
Ударно започна кампанията за предстоящите местни избори
Ударно започна кампанията за предстоящите местни избори

Ударно започна кампанията за предстоящите местни избори в Русе.

Разбрахме, че още в първия била отправена заплаха за убийство срещу инж. Деана Тонева - кандидатите за кметския стол на Русе.

Заплахите били получени в писмен вид като съобщения до официалната ѝ страница във Фейсбук в четвъртък вечерта. Още в петък от предизборният щаб на „Демократична България“ са внесли жалба до Окръжната прокуратура. В жалбата деянието е описано като: „закана за извършване на тежко криминално престъпление срещу кандидата за кмет на община Русе инж. Деана Тонева“.

Различни източници от средите на „Демократична България“ в Русе потвърдиха, че става дума за заплаха за убийство, цитирани от „ФРОНТАЛНО“.

„Към жалбата са приложени всички необходими документи, включително и разпечатка (screenshot) от извършеното деяние, в което се съдържа и насочваща информация към евентуалния пряк извършител“, се посочва в официално изявление на предизборния щаб на демократите.

„Има установен профил, от който е изпратена заплахата. Не искаме засега да го оповестяваме, преди прокуратурата да излезе със становище. Профилът е на лице от Русе, потвърди шефът на местния предизборен щаб на „Демократична България“ Младен Минков.

Засега не са известни мотивите на лицето, отправило заплахите.

Деана Тонева е най-неразпознаваемото лице сред основните кандидати за кмет. Кандидатурата ѝ бе обявена едва в последния момент, но пък първа сред конкурентите си Тонева започна да представя публично конкретни мерки и стъпки от предизборната си платформа.

Има ли толкова глупави хора, които да отправят заплахи за убийство в социалната мрежа или всичко това е някаква "партенка" за летящ старт в предизборната надпревара.

Кому е нужно да заплашва едно от най-неразпознаваемото лица сред кандидатите за кмет

Надяваме се това да се окаже недоразумение или лош рекламен трик, защото в противен случай свободата ни е застрашена по много грозен и арогантен начин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари