Деана Тонева: Русе се нуждае от цялостна визия

2
За мен като русенка на първо място е екологията, чистотата на въздуха и озеленяването
За мен като русенка на първо място е екологията, чистотата на въздуха и озеленяването

„Не само съм русенка по душа, но съм и русенка четвърто поколение. Смятам, че съм добър мениджър и професионалист, със сериозни познания в икономиката, финансите и правото“, заяви кандидатът за кмет на Русе Деана Тонева, която е издигната от коалиция „Демократична България“.

Завършила Математическата гимназия и Русенския университет, магистър-инженер, тя е работила 20 години в бившия завод „Печатни платки“. Изминала е пътя от технолог до изпълнителен директор, а през последните години успешно работи като мениджър в голяма застрахователна компания.

Няколко са приоритетите, които Деана Тонева вижда като важни за града.

„За мен като русенка на първо място е екологията, чистотата на въздуха и озеленяването, където градът се нуждае от цялостна визия. В сметосъбирането и сметоизвозването имам идея за създаване на общинска фирма, като в бъдеще се изградят подземни контейнери с разделно сметосъбиране. Младите хора са много важни, затова възнамерявам да развия партньорство с местния бизнес за наемане на повече млади хора с достойно заплащане. Важен е и транспортът на Русе, където трябва модернизация и транспортна схема, която да е удобна и съобразена с нуждите на хората“, заяви Деана Тонева.

Коалиция „Демократична България“ е готова и с листата си за съветници, където водач е д-р Теодора Константинова, следвана от кандидата за кмет Деана Тонева. Листата е от 20 души, като 10 са представители на ДСБ, 5 на „Да България“ и 5 на „Зелено движение“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари