Пенчо Милков: Апелирам за самосъзнание, за да запазим Русе!

9
Над 100 предупредителни протокола и 2 акта са съставени за неспазване на министерските заповеди
Над 100 предупредителни протокола и 2 акта са съставени за неспазване на министерските заповеди Видео: Русе Медиа

До момента общината е издала над 100 предупредителни протокола и 2 акта за неспазване на заповедите на здравния министър за струпване на хора.

Двата акта са в квартал „Чародейка“, а предупрежденията са в двата парка и по центъра, съобщи кметът Пенчо Милков, предава Русе Медиа.

Има сигнали за струпване на хора на кея и на пазара, където също се предупреждават русенци да не се събират. Въпреки че пазарът се дезинфекцира и е на открито, трябва да се спазва и там дистанция.

Вярно е, че 5000 лв. глоба са сериозна сума, когато хората са притеснени за бъдещето, но ще сме безкомпромисни към онези, които поставят себе си над закона и над здравето на останалите“, заяви още кметът.

Той информира, че е поставен КПП след гробищата в Басарбово, за да може русенци да ходят спокойно до гробните места на покойниците. От своя страна общината се е ангажирала да ремонтира двете караулки на КПП-тата на изходите на града, както и да осигурява храна за полицейските екипи, които проверяват.

За реда се грижат и екипи на КООРС, които ще се включат и в новата инициатива заедно с Русенския университет за наблюдение на вилните зони с дронове срещу крадци в условията на извънредно положение.

Колкото до празниците Великден и Гергьовден, когато е и Празникът на Русе, най-вероятно те ще се проведат виртуално, ако извънредното положение се удължи.

По отношение на бюджета на общината, кметът обясни, че приходите намаляват, а разходите се увеличават. Предвижданите структурни промени  и промени в наредби засега са спрени. „Русе е голям и силен град и мисля, че ще се справим“, заяви още Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари