Допълнителни мерки във Великобритания заради новия вариант на Ковид-19

0
Пристигащите в Обединеното кралство от няколко държави в южната част на Африка ще трябва да се карантинират
Пристигащите в Обединеното кралство от няколко държави в южната част на Африка ще трябва да се карантинират

Пристигащите в Обединеното кралство от няколко държави в южната част на Африка ще трябва да се карантинират след предупреждение за нов вариант на COVID-19.

Министърът на здравеопaзването Саджид Джавид обяви, че днес от 12.00 часа шест южноафрикански държави ще бъдат добавени в „червения списък“. Това са Южноафриканската република, Намибия, Зимбабве, Ботсвана, Лесото и Есватини. Всички полети от тези страни са преустановени, съобщи Джавид, цитиран от БНР.

Причината е дълбоката загриженост на учените от разпространяването на нов вариант. Един от експертите заяви, че вариантът, известен под кодовото название В.1.1.529 е най-опасният досега и има потенциал да избягва имунизацията. В Обединеното кралство няма регистрирани случаи. Досега само 59 случая са идентифицирани в Южна Африка, Хонгконг и Ботсвана. От неделя сутринта всеки, който пристигне от изредените държави, трябва да се карантира в хотел. Тези, които успеят да се приберат по-рано, ще трябва да се самоизорилат по домовете си, а завърнали се през последните 10 дни ще трябва да си направят PCR тест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Викаха му "пешкира". Защото се оправяше с всякакви загорели мърсотии.

Харесай Дунавмост във Фейсбук