Франция смекчи мерките

1
Новите правила влизат в сила от утре
Новите правила влизат в сила от утре Снимка: AURELIE BAUMEL/MSF

Франция смекчава от утре правилата за самоизолация за ваксинираните, които са се разболели от КОВИД-19 или са били в контакт със заразен, като целта е да се предпази социално-икономическият живот в страната, заяви правителството, цитирано от световните агенции.

Според правилата, които влизат в сила от утре, заразилите се от коронавирус лица със завършен цикъл на ваксинация ще могат да се изолират само за срок от 7 дни, независимо от кой вариант на КОВИД-19 са се разболели. Самоизолацията ще може да бъде отменена и след само 5 дни, в случай че имат негативен писиар или антигенен тест.

Ваксинираните, които са били в контакт със заразен, вече няма да са задължени да се подлагат на карантина. Те обаче ще трябва да спазват стриктно социалната дистанция и да се подлагат на редовни тестове, обясни здравният министър Оливие Веран.

В момента французите, дали положителен тест за КОВИД-19, трябва да се самоизолират в продължение на 10 дни, а тези, които са били в контакт със заразен с варианта Омикрон трябва да се изолират в продължение на най-малко 7 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари