185 лева глобиха русенка, защото била ухапана от уличен пес

0
С помощта на съпругът си, жената се е разминало от по-страшни последици
С помощта на съпругът си, жената се е разминало от по-страшни последици

Съдебно решение по дело, заведено от пострадала от нападение на уличен пес жена, приключи на първа инстанция по начин, който може да бъде определен като подигравка със страданието на жертвата.

През авугст 2014 г. посред бял ден – окоо 17.30 часа, както се придвижвала към дома си със съпруга си, жената внезапно изпитала болка високо в десния крак. Обърнала се и видяла, че я е захапало рижаво-кафяво, мръсно, безстопанствено куче. Разминала се с по-страшните последици, защото съпругът й го изгонил.

Човекът обаче с ужас наблюдавал напояващите се с кръв дрехи на шокираната му жена, която веднага завел на лекар. Там раната била обработена, поставили й и ваксина против тетанус. На нея тя обаче реагирала зле и до сутринта ръката й била цялата подута.

Не закъснели и последиците за психиката й, в резултата на преживения ужас. Те се характеризирали в разстройство на съня , настъпило още първата нощ след ухапването, страх от кучета, заради който не смеела да извършва обичайни ежедневни дейности, като да изхвърля боклука например, понеже край контейнера се навъртали улични песове.

Работата й била свързана с шофиране, но за продължителен период трябвало да я вози неин колега, тъй като, заради състоянието си, тя не можела да прави това сама. Налагало се и често да спират, тъй като заради неудобната поза, в която седяла заради болката, жената се схващала.

На моменти не смеела изобщо да излезе от превозното средство, тъй като се случвало да спират до място, около което има безстопанствени кучета, които всъщност се мотаят из целия град. Преследвал я и страх, да не е заразена с опасната болест бяс.

За сполетялото я нещастие жената сметнала за виновна община Русе, която не си изпълнила задълженията по Закона за ветеринарномедицинската дейност, съгласно които трябва да организира улавянето и изолирането на скитащи кучета, е вписано в исковата молба на русенката. Тя помолила за обезщетение от 2 000 лева и покриване на разноските й по делото.

Същото направил и процесуалният представител на общината, който освен това оспорил иска.

Сметнал, че жената е нападната от улично куче и заслужава обезщетение, но в двойно по-малък размер – от 1 000 лева. Поради тази причина наполовина били намалени и парите, които местната власт трябва да й даде за адвокатски хонорар и държавни такси.

Понеже представителят й в съда също поискал разноски, се наложило жената също да плати част от тях. След като било направено прихващане на двете суми се оказало, че жертвата на нападението трябва да плати 185 лева разноски на местната власт, въпреки че пострадала заради несвършената й работа по отстраняването на безспонаствените кучета от улиците.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари