Камиони чакат по три часа на Дунав мост

0
Трафикът е затруднен заради ремонтните дейности
Трафикът е затруднен заради ремонтните дейности Снимка: Dunavmost / Архив

Трафикът е затруднен заради ремонтните дейности

Камионите, които излизат от Румъния през граничния пункт Гюргево - Русе, чакат по три часа за проверка на границата заради движението само в една лента по "Моста на дружбата" заради ремонтни дейности от българската страна на моста, съобщава Аджерпрес.

"Трафикът е затруднен заради ремонтните дейности, които се извършват от българската страна на моста (...) Ремонтните дейности се извършват през деня, като през това време движението се осъществява само в една лента, а трафикът се направлява от пътни знаци и сигнализация", заяви за Аджерпрес говорителят на Териториалния инспекторат на гранична полиция в Гюргево Ралука Стан.

Според Граничната полиция камионите, които излизат от Румъния през граничния пункт при Гюргево, чакат по 180 минути, а тези, които влизат в Румъния - по 40 минути. За леките автомобили времето за чакане на границата е 20 минути както в посока влизане, така и в посока излизане от Румъния, предава БТА.

Като се има предвид, че ремонтните дейности в българската част на моста ще продължат до 31 май 2024 г., Териториалният инспекторат на гранична полиция в Гюргево посочва, че е предприел всички мерки за осигуряването на безпрепятствен трафик през граничния пункт и същевременно препоръчва на участниците в движението да използват и други гранични пунктове с България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    Радо
    Престанете да публикувате глупости,а вижте на място каква е реалната ситуация. Чакането днес 15.05.24г на излизане от България е около 14 часа. Ремонта не затруднява трафика. Голямото чакане се получава от това,че паспортният контрол се извършва от един български и един румънски служител. Каква полза,че работят четири или пет кантара? Ако в кабинките при митничарите има и служител, който да оформя паспорт/лична карта,тогава няма да има чак такова чакане от камионите.
  • 2
    5
    Дражко
    Абе гатанка ебеш ли си още телеписката? Или тя те заеба?
  • 3
    4
    Станислава Асенова
    Трафикът не е затруднен заради ремонти, а заради даденото обработване на документи. Не е нормално да има само едно гише за тежкотоварни автомобили, вчера камиона се нареди в 15:00 на 12 километра от румънският пункт и мина границата днес в 8:00. Същото е от страна на България, минимум 6 часа за да мине граница.
  • -9
    3
    Gatanka
    Ти Дърт Миришещ Миризлив Миришещ Миризлив Черен Миризлив Миришещ Черен Брадясъл Брадат Козел за всичко си виновен ти Миризлив Миришещ Черен Смрадлив пор вониш на чорба чорба силистренска.
  • -11
    2
    Gatanka
    Ах ,Ти Дърт Миризлив Миришещ на Мръсотия Черен Брадат Брадясъл Дърт Проскубан Козел. Хапни си от чорбата и виниш на чесън и гаден дъх ,да да ти Проскубан Козел Дърт Миришещ Миризлив Черен Брадясъл Брадат Козел.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари