Калин Стоянов: Предвижда се драстично увеличение на глобите за нарушители на пътя

0
Министърът обяви, че са закупени и 273 броя пътни камери
Министърът обяви, че са закупени и 273 броя пътни камери Видео: NOVA

До 6 месеца камерите на ТОЛ-системата ще засичат средна скорост

Драстично увеличение на глобите ще предложи министърът на външните работи Калин Стоянов като превенция срещу войната на пътя.

Предстои и сертифициране на камерите на Агенция „Пътна инфраструктура”, които да следят за скоростта и нарушенията. Има закупуване на 273 броя камери, които да бъдат разположени по пътищата в цялата страна”, обяви той и добави, че според статистиката последните пътно-транспортни произшествия са именно от млади шофьори, които самокатастрофират. Стоянов е на мнение, че това се дължи и на проблеми в обучението на новите шофьори, информира NOVA.

Трябва да има драстично завишаване на глобите и санкциите. Не само финансово, но и отнемане на свидетелството за управление”, каза министърът и обеща, че до шест месеца камерите на тол системата ще бъдат в състояние да измерват средната скорост на преминаващите автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Туман
    Истината е, че държавата е разграбена и пари няма, е има, но само за шефовете от ФАЩ, за нас няма, и затова са всичките тези хватки и чалъми, да ни свалят по още 3-4 кожи от гърбовете.
  • 11
    4
    До 3
    Ти какво очакваш реално да направи поредната герберастка некадърна калинка? Само напразно нищоказване, а работа свършена НУЛА! Гласувайте пак за ОПГ ГРОБ=ДПС! Ще "прокопсаме"!
  • 9
    3
    русенец
    Другарю милиционер, какви съществени мерки ще предприемете, защото повишаването на глобите не работи. Големите нарушители са обикновено хора, с големи финансови възможности и ще им е през оная работа колко с кинта ще ги глобите защото те без друго НЯМА ДА ГИ ПЛАТЯТ. Защо не се пробвате първо да си научите подчинените на ред и пътна дисциплина, на елементарните неща като обезопасяване на автопроизшествие, регулиране на движение в това число и на кръстовище. Да ги научите как да попълват актовете по начин, че да не падат в съда, да ги научите на правопис , на държание с гражданите и изобщо да се пробвате да ги направите професионалисти, защото сега имате едни тумбаци, които клечат по храстите и се надяват някой да се запечата на камерите им.
  • 15
    2
    Моля
    Ммммм даааа, а чужденците кога? Особено наглите румънци, турски тиражии и украинците с евтините коли.
  • 15
    1
    Дгд
    Я кажете само българи ли ще дерете пак? Мърши скапани
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари