Райчо Райчев е Мъж на годината за 2023

0
Предприемачът изведе България в орбита на високотехнологичните космически разработки
Предприемачът изведе България в орбита на високотехнологичните космически разработки Снимка: Дарик Радио

Предприемачът изведе България в орбита на високотехнологичните космически разработки

На тържествена церемония във вторник вечерта бяха раздадени наградите „Мъж на годината” за 2023 година. Отличието получи предприемачът, който изведе България в орбита на високотехнологичните космически разработки Райчо Райчев, съобщава Дарик Радио.

Той е основател и изпълнителен директор на супер иновативната българска компания за разработване на високотехнологични и аерокосмически проекти EnduroSat, която в началото на 2023 г. изстреля свой сателит на борда на ракетата Falcon-9 на SpaceX.

Академията на Дарик радио номинира за „Мъж на годината“ 2023 г. още баскетболистът Александър Везенков, признат от НБА за един от най-продуктивните играчи на “Сакраменто Кингс” и Георги Господинов - първият български писател, отличен с престижната, международна литературна награда “Букър”.

Решаващият глас в присъждането на отличието обаче бе на публиката, която имаше възможност да гласува в платформата manoftheyear.bg до 30 април. 48% от гласовете в анкетата на сайта бяха за победителя Райчо Райчев.

По традиция награди бяха раздадени и в още няколко категории:

В категория “Легенда” бе отличен един от най-добрите полузащитници в националния отбор, футболистът и треньор Красимир Балъков, а наградата му бе връчена от дългогодишния журналиста в спортната редакция на Дарик радио Стефан Стоянов.

“Мис ТВ Чар” тази година отиде при репортера Ванина Недкова от БТВ, която получи наградата си от миналогодишната победителка в категорията Бесте Сабри.

Специалната награда на екипа на Дарик взе художникът Греди Асса.

В категорията “Смело сърце” бе отличен 14-годишният Никола Байкушев, който сам се втурна да гаси пожара до бургаското езеро Вая през март 2023 година. Това е най-младият мъж, който получава награда, в цялата история на конкурса „Мъж на годината".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари