Операта в Русе: Имате ли стари куфари? Ние имаме нужда от тях!

4
Те ще се превърнат в артистични участници в балета „Пожар“
Те ще се превърнат в артистични участници в балета „Пожар“

Те ще се превърнат в артистични участници в балета „Пожар“

Имате ли стари куфари, които вече не са Ви потребни, но все още пазите? Искате ли да разберете как Вашите куфари могат да се превърнат в артистични участници на сцената в Операта? Ние имаме нужда от тях!“, написаха от Русенската опера на своята Facebook страница в социалната мрежа.

Старите куфари ще заживеят нов живот в предстоящата премиера на балета „Пожар“ по музика на Дмитрий Шостакович. Премиерата е на 7 юни от 19:00 часа. Спектакълът е вдъхновен от трагичния инцидент в Държавна опера - Русе, когато преди почти четири години изгоря покривът на сградата и остави без сцена артистите в оперния театър.

Пожар“ е провокация както към публиката на Русе, така и към всички институции и организации, от които пряко или косвено зависи възможно най-скорошното възстановяване на сцената на Русенската опера след пожара през 2020 г. Продукцията ще бъде представена на сцената на Русенската опера, въпреки че тя е все още напълно непригодна за представяне на спектакли. Либретото и хореография са на Наталия Осипова, а художник е Еслица Попова.

Всеки, който има желание да дари своя стар куфар, може да го направи във фоайето при главния вход на Операта. Те ще се приемат във всеки работен ден от седмицата.

Ето и целия пост на операта:

"Скъпи приятели на Русенска опера!

Имате ли стари куфари, които вече не са Ви потребни, но все още пазите?

Искате ли да разберете как Вашите куфари могат да се превърнат в артистични участници на сцената в Операта?

Ние имаме нужда от тях!

След дълги години на ползване, нашите куфари, които ни съпровождат на всякакви пътешествия в неизбродени земи и дестинации, се превръщат в нещо повече от просто контейнери за багаж. Те носят истории, спомени за вълнуващи приключения, за изживяни и неизживяни мечти. Но несъмнено носят и нашите житейски товари.

Идва време, в което трябва да оставим този товар там, където принадлежи – в миналото. Идва време, в което трябва да създадем една нова история.

Сега Вашите стари куфари могат да станат част от новото изкуство на сцената.

Новият им артистичен живот ще започне в предстоящата

премиера на балета "ПОЖАР".

Един спектакъл, вдъхновен от трагичния инцидент в Русенска опера преди почти четири години, когато изгоря нейния покрив и остави без сцена артистите в емблематичния за града ни и за цяла България Оперен театър!

Премиерата на „ПОЖАР“ ще се състои на 7 юни, петък, от 19.00 часа на сцената Русенската опера!

А дотогава всеки един от Вас, който желае да дари своя стар куфар, може да го направи при нас.

Ние ще Ви очакваме във Фоайето при главния вход на Операта всеки работен ден от седмицата.

Заповядайте и направете Вашите стари куфари истински артисти!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    8
    Monika
    Изгоряха ви куфарите,и сега??Кьде е държавата, директора на операта,кмета, отдел култура,да помогнат за възстановяването,егати пропадналата дьржава,жалко за красивата ни Опера....
  • 11
    7
    връзкарите
    В Общината е пълно със стари куфари и стари чанти.
  • 2
    6
    софче,
    Операта е държавна, каква община те гони?!?
  • 6
    5
    Имам
    Имам 3 много стари. Ще ги дам срещу заплащане
  • 6
    4
    Софи
    Тази опера,докога ще стои затворена,един покрив не може да ремонтират,години е така,кьде е директора,общината,отдел култура,срамота.,.пьлни бездействие...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари