Любовта има значение – те вече могат всичко като другите

0

Центровете за настаняване от семеен тип „Надежда“ и „Любов“ в Русе отбелязаха 10 години от създаването си

Навършиха се 10 години от създаването на центровете за настаняване от семеен тип „Надежда“ и „Любов“ за младежи с увреждания. Юбилейното събитие се проведе под мотото „Любовта има значение – те вече могат всичко като другите“.

Вашата ангажираност и преданост към тази благородна мисия заслужават най-искрени поздравления и високо уважение. Вие създадохте среда, в която тези деца и младежи могат да се развиват с обич и подкрепа“, каза кметът Пенчо Милков, който уважи юбилея. От името на община Русе той връчи на управителя на двата центъра Пламена Стефанова поздравителен адрес и почетен плакет с благодарност за работата им.

На тържеството поднесоха поздравления още секретарят на Община Русе Димитър Генков, директорът на общинската дирекция „Социални и здравни дейности“ Милена Влахова, д-р Пламен Кожухаров - детски хирург и ръководител на „Палиативни грижи“ към онкодиспансера в Русе, Галина Бисет - изпълнителен директор на сдружение „Еквилибриум“, представители на Регионална библиотека “Любен Каравелов“, Екомузея, благодетели и др.

На празника се изявиха потребители на услугите, които представят двата центъра за настаняване от семеен тип. Управителят Пламена Стефанова изложи накратко постигнатите резултати за изминалите 10 години, съобщават от Община Русе.

Проведена бе и забавна игра с участие на децата от центровете, а тържеството завърши с празнична торта.

Услугите, които предоставят Центровете за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания „Надежда” и „Любов“, са свързани с ежедневните потребности на децата. Те включват постоянна грижа за здравното, емоционалното и поведенческото развитие, както и за развиване на умения за самообслужване и независим живот. Сдружение „Еквилибриум“, което управлява двата центъра, се стреми да приобщава към ценностите, целите и дейностите си деца, млади хора и родители от общности и групи в неравностойно социално и маргинализирано положение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    русенец
    Този недъгавият либийски късокрак перверзник пак си вре грозната кумунярска мутра там, където не му е работата! Жалък некадърник! Само бой по кухата червена тиква за тоя!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари