Зодия Телец

Сподели във Фейсбук Зодия Телец

Хороскоп за зодия Телец
[ 21 Април - 21 Май ]

Девиз: “Аз притежавам!”
Стихия: Земя;
Качество: Неподвижен;
Скъпоценни камъни: сапфир, аквамарин, ахат, тюркоаз;
Метал: Мед;
Цвят: Зелен;
Планета управител: Венера;

Личност:

Вие сте спокойни и уверени в себе си хора. Традиционалисти сте и промените не са по вкуса ви. Имате силно изразено чувство за собственост, с което е добре да не прекалявате. Освен това, отдава ви се да материализирате идеите си под формата на стихове, картини, музика или просто в красиво подреден дом.

Ако успеете да превърнете от дарбите си в професионално занимание, ще се чувствате чудесно. Най-често успявате да се реализирате така, че да получавате пари за работа, която извършвате с удоволствие. Вие не сте от най-приказливите, но кажете ли нещо, държите на думата си и го превръщате в реалност и хората наистина ценят това качество у вас.

Постоянни сте, няма спор, но не само в убежденията, а и в заблудите си. Когато сте си наумили нещо е много трудно да ви разколебаят - инат сте. Но затова успявате и да доведете до успешен край всичко, с което се захванете.

В любовта може да бъдете олицетворение на идеалния партньор (партньорка), и очаквате от другите пълно отдаване и преданост. Обичате да ви глезят и да сте заобиколени от красота и лукс.

Качества:

Положителни:

Жизненост, спокойствие, настойчивост, търпение, услужливост, лоялност, методичност, артистичност, музикалност.

Отрицателни:

Инат, мудност, твърдоглавост, недоверчивост, злопаметност, ревнивост, равнодушност, снизходителност към собствените слабости, сладострастие.

Външен вид:

Мъжът Телец е среден на ръст, с пропорционално развито тяло. Има здрав врат и рамене, гръдният кош и вратът са широки и силни. Лицето е широко, с добре развити скули; косата обикновено е тъмна, чуплива или къдрава, но има и руси, светли типове. Очите са светли за светлите типове, и тъмни - за тъмните. Веждите са гъсти, носът е голям с широки ноздри; устата - голяма, брадата е добре оформена; походката – спокойна, уверена.

Жената Телец е склонна към напълняване, със здраво тяло, широки бедра. Лицето е красиво и добре поддържано. Има гъста и чуплива коса, кестенява или златиста на цвят. Очите са тъмни, влажни и изразителни. Уста е голяма, със сочни устни.

Здраве:

Телците се радват на добро здраве, но когато заболеят, болестите са продължителни, с усложнения, могат да станат хронични. Възстановителните процеси протичат бавно, но сигурно. При представителите на знака Телец се наблюдава забавен обмен на веществата, което автоматично води до натрупване на мазнини и пълнота при прекомерно или нерационално хранене. Особено внимание трябва да се обръща върху храненето на децата Телци – да не се насилват да ядат, да се хранят само когато са гладни, да се създаде режим на хранене. При възрастните съществува склонност да злоупотребяват с храна по време на емоционални тревоги, депресии. Слабо място е щитовидната жлеза. Типични заболявания: диабет, ангина, катар, базедова болест, операция на сливици.

Препоръки:

В менюто да се включат храни, богати на йод, да не употребяват вода по време на ядене. Да се хранят балансирано, да съблюдават диета, да поддържат контакт с Природата – екскурзии, почивки.

Храни:

Растения:

Пролетни зеленчуци и плодове.

Аромати:

Тежки, които ухаят на цветя – жасмин, магнолия, люляк, карамфил.

Хранене:

В менюто задължително да се включат хранителни продукти съдържащи йод – риба и рибни продукти, морски дарове, йодирана сол. Освен това млечни продукти – сирене, кашкавал, мляко. Подходящи са и всички пролетни зеленчуци. Плодове - череши, ябълки, авокадо, банани, вишни, праскови, круши, фурми, малини, ягоди.

Работа:

Области:

Финансови и застрахователни институции, селско и горско стопанство, естествознание, биология, изкуство, култура.

Професии

Банкер, брокер, търговец на мебели или недвижими имоти, селскостопански работник, млекар, цветар, собственик на ресторант, готвач, музикант, певец, медицински работник, биолог, ботаник и др.

Известни личности

Барбара Стрейзанд, Ела Фицджералд, Шер, Йехуди Менихин, Лили Иванова, Борис Христов, Чайковски, Прокофиев, Шекспир, Балзак, Фройд, Кант, Витгенщайн, Карл Маркс, Робеспиер, Хитлер, Жириновски, Сефариал.

Дневен хороскоп за сряда - 23 май 2018 г.

Очаквайте финансови успехи. В други дневни ангажименти не бива. Странично влияние, лъжлив съвет или субективна оценка на ситуацията могат да се отразят на резултата от срещите, контактите и плановете ви. Съсредоточете се върху собствените си цели и ще откриете пропуски, които следва да отстраните. Не налагайте мнението си, за да не развалите отношенията с колегите си.

Седмичен хороскоп за 21 май - 27 май

Ако сте родени под знака на Телец пред вас е седмица на динамични контакти, срещи или посрещане на гости в дома ви. Информацията, впеатленията и емоциите, които ще съберете тази седмица ще са ви от голяма полза за в бъдеще. Самите вие ще получите покана за среща или събиране, но поради голямата си заетост тази седмица, вероятността да откажете е голяма. Тази седмица може да бъде определена като сдмица на изненадите, защото всеки един ден ще ви носи такава. Понякога това ще е за хубаво, понякога ще приемате нещата с подозрителност или очакване за нещо неприятно. Винаги приемайте събитията с идеята, че те идват за хубаво при вас, дори понякога това да ви коства дни на болка, сълзи или усамотение. Семейните ви ангажименти тази седмица не бива да бъдат омаловажавани, защото те ще се окажат база на бъдещи ваши действия. Пропуснете ли нещо сега, затрудненията впоследствие ще са по ваша вина. През седмицата ще ви ангажира едно събиране или изпълнение на обещание, което сте дали на мъж (роднина или приятел). Мъжете над 35 годишна възраст ще имат положителна роля в живота ви през тази седмица. Сега ще можете да очаквате важна за вас информация от финансов характер или ще получите пари, за които сте информирани предварително. През тази седмица емоционални събития ще се завихрят около бебе, дете или млад човек от семейството ви.

Месечен хороскоп за май 2018 г.

Ако сте родени под знака на Телец през май ще преживеете неприятен конфликт от финансов характер. Това може да се случи на работното ви място или в държавна (банкова) институция, където се работи с пари. През този месец бъдете внимателни ако работата ви е свързана с пари, продажби, банка или кредитна институция. През този месец ще ви зарадва новина или предложение, което ще ви даде по-голяма яснота за една бъдеща промяна в живота ви, към която се стремите с голямо желание и амбиция. През май не се страхувайте да приемете едно предложение. То ще бъде в основата на една благоприятна за вас промяна. Може би незначителна на този етап, но много по-значима в бъдещето ви. През този месец ще ви зарадва една придобивка, включително такава свързана с вид собственост. Май вещае различни събирания, които ще изискат от вас да направите подходящ избор на подарък или да приготвите празнична трапеза в дома си. Тези от вас, които имат родственици в друг град, село или държава ще преживеят деликатни ситуации с тях, които ще предизвикат временно напрежение в отношенията. Тези неща ще ви натоварят емоционално, може би дори ще ви натъжат или разплачат, но всичко ще премине бързо и без големи сътресения. През този месец ще научите интересни новини или ще получите полезна информация чрез приятелските си връзки с хора от близо и далеч. Сега ще положите основите на едно ново приятелство, което може да има романтичен, професионален характер или да е на база общи интереси. Жените Телец ще получат покана за събиране свързано с мъж или ще имат важен разговор с такава личност. При мъжете ще възникнат тревоги или проблеми свързани с дете или млад родственик.

Остават 2000 символа

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

No jokes added

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари