Зодия Телец

Сподели във Фейсбук Зодия Телец

Хороскоп за зодия Телец
[ 21 Април - 21 Май ]

Девиз: “Аз притежавам!”
Стихия: Земя;
Качество: Неподвижен;
Скъпоценни камъни: сапфир, аквамарин, ахат, тюркоаз;
Метал: Мед;
Цвят: Зелен;
Планета управител: Венера;

Личност:

Вие сте спокойни и уверени в себе си хора. Традиционалисти сте и промените не са по вкуса ви. Имате силно изразено чувство за собственост, с което е добре да не прекалявате. Освен това, отдава ви се да материализирате идеите си под формата на стихове, картини, музика или просто в красиво подреден дом.

Ако успеете да превърнете от дарбите си в професионално занимание, ще се чувствате чудесно. Най-често успявате да се реализирате така, че да получавате пари за работа, която извършвате с удоволствие. Вие не сте от най-приказливите, но кажете ли нещо, държите на думата си и го превръщате в реалност и хората наистина ценят това качество у вас.

Постоянни сте, няма спор, но не само в убежденията, а и в заблудите си. Когато сте си наумили нещо е много трудно да ви разколебаят - инат сте. Но затова успявате и да доведете до успешен край всичко, с което се захванете.

В любовта може да бъдете олицетворение на идеалния партньор (партньорка), и очаквате от другите пълно отдаване и преданост. Обичате да ви глезят и да сте заобиколени от красота и лукс.

Качества:

Положителни:

Жизненост, спокойствие, настойчивост, търпение, услужливост, лоялност, методичност, артистичност, музикалност.

Отрицателни:

Инат, мудност, твърдоглавост, недоверчивост, злопаметност, ревнивост, равнодушност, снизходителност към собствените слабости, сладострастие.

Външен вид:

Мъжът Телец е среден на ръст, с пропорционално развито тяло. Има здрав врат и рамене, гръдният кош и вратът са широки и силни. Лицето е широко, с добре развити скули; косата обикновено е тъмна, чуплива или къдрава, но има и руси, светли типове. Очите са светли за светлите типове, и тъмни - за тъмните. Веждите са гъсти, носът е голям с широки ноздри; устата - голяма, брадата е добре оформена; походката – спокойна, уверена.

Жената Телец е склонна към напълняване, със здраво тяло, широки бедра. Лицето е красиво и добре поддържано. Има гъста и чуплива коса, кестенява или златиста на цвят. Очите са тъмни, влажни и изразителни. Уста е голяма, със сочни устни.

Здраве:

Телците се радват на добро здраве, но когато заболеят, болестите са продължителни, с усложнения, могат да станат хронични. Възстановителните процеси протичат бавно, но сигурно. При представителите на знака Телец се наблюдава забавен обмен на веществата, което автоматично води до натрупване на мазнини и пълнота при прекомерно или нерационално хранене. Особено внимание трябва да се обръща върху храненето на децата Телци – да не се насилват да ядат, да се хранят само когато са гладни, да се създаде режим на хранене. При възрастните съществува склонност да злоупотребяват с храна по време на емоционални тревоги, депресии. Слабо място е щитовидната жлеза. Типични заболявания: диабет, ангина, катар, базедова болест, операция на сливици.

Препоръки:

В менюто да се включат храни, богати на йод, да не употребяват вода по време на ядене. Да се хранят балансирано, да съблюдават диета, да поддържат контакт с Природата – екскурзии, почивки.

Храни:

Растения:

Пролетни зеленчуци и плодове.

Аромати:

Тежки, които ухаят на цветя – жасмин, магнолия, люляк, карамфил.

Хранене:

В менюто задължително да се включат хранителни продукти съдържащи йод – риба и рибни продукти, морски дарове, йодирана сол. Освен това млечни продукти – сирене, кашкавал, мляко. Подходящи са и всички пролетни зеленчуци. Плодове - череши, ябълки, авокадо, банани, вишни, праскови, круши, фурми, малини, ягоди.

Работа:

Области:

Финансови и застрахователни институции, селско и горско стопанство, естествознание, биология, изкуство, култура.

Професии

Банкер, брокер, търговец на мебели или недвижими имоти, селскостопански работник, млекар, цветар, собственик на ресторант, готвач, музикант, певец, медицински работник, биолог, ботаник и др.

Известни личности

Барбара Стрейзанд, Ела Фицджералд, Шер, Йехуди Менихин, Лили Иванова, Борис Христов, Чайковски, Прокофиев, Шекспир, Балзак, Фройд, Кант, Витгенщайн, Карл Маркс, Робеспиер, Хитлер, Жириновски, Сефариал.

Дневен хороскоп за сряда - 21 март 2018 г.

Очертават се условия за получаване на по-голяма сума пари. Сряда може да се определи като благоприятна и хубава, но за да бъде наистина плодотворна, личната ви активност при осъществяване на целите следва да е доминираща. Изразете по подходящ начин обичта към близките си и се погрижете за нуждите им. Гледайте по-философски на света и се осланяйте на съдбата си, тя няма да ви изостави. Ярък успех за пътуващите извън страната.

Седмичен хороскоп за 19 март - 25 март

Съмнителни надежди може да ви подхлъзнат към необмислени постъпки и авантюри. Вие може да станете обект на провокации. Вероятно е да се заплетете в романтично увлечение, но то да ви донесе неудовлетворение. Не е изключено в крайна сметка да се наложи да изяснявате отношенията си с роднини или близки. Бъдете внимателни, защото поради вашата невъздържаност може да произлезе скандал.

Периодът е свързан с любовта, хармонията, изобилието и богатството. Стремежът ви да бъдете сдържани пред опасностите в значителна степен може да намали нежността ви. Любовта може да бъде ярка и изпълнена със съблазни и надежди, но да мине бързо поради недостиг на пари. Постарайте се да не правите кардинални заключения за близки хора. Не е изключено да ви се отдаде случай да проявите всички свои способности и таланти.

Вашите нови идеи и мисли може да разкрият нови перспективи за реализация. Звездите ви съветват да се откажете от стандартния подход към нещата и да проявите изобретателност. Възможни са значителни събития в личния живот. Притежавате засилена дарба за убеждение. Интуицията ви е на високо ниво. Звездите ви помагат да реализирате идеите и плановете си. Вашата настойчивост и оптимизъм ви водят до добри резултати. При решаването на проблемите се опирайте на помощта на добри познати и роднини. Може да се появят високопоставени покровители. Но периодът е напрегнат и носи изненади и рискове.

Не е изключено неочаквани обрати в съдбата да ви накарат да промените плановете си или да преразгледате отношението си към определени хора. Странично влияние може да ви се отрази пагубно във финансов план. Всяко решение може да има съвсем неочаквани последици. Въведете ред в личната си документация. Възможно е да не ви стигнат силите или да нямате мотивация за постигане на определена цел. Възможно е не самите вие, а тези на които разчитате да не изпитват достатъчно ентусиазъм.

Месечен хороскоп за март 2018 г.

Март месец ще ви посрещне с необходимостта от промяна на ценностите ви. Ще усетите, че имате нужда да давате повече на хората. Не е изключено да се замислите за смяна на служебното поприще с идеята да се чувствате по-полезни за другите. Обстоятелства, които ще ограничат действията ви ще ви подтикнат към реални действия в тази насока. Колкото и неразумно да изглежда всичко отстрани решенията ви ще са добре премислени и премерени. В средата на месеца ще сте набрали достатъчно скорост, за да се преборите за това, което искате. Очаквайте изненадващо събитие, което до голяма степен ще определи насоката ви на действие и ще ви облекчи от някои отговорности. Краят на месеца е добро време да се избавите от всичко излишно. Направете същинско пролетно почистване и се избавете от вещите, които не използвате повече от година.

Остават 2000 символа

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Стига съм работил за днес. Утре ще стана по-рано, ще обядвам и ще довърша...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари