Зодия Овен

Сподели във Фейсбук Зодия Овен

Хороскоп за зодия Овен
[ 21 Март - 20 Април ]

Девиз: “Аз съм!”
Стихия: Огън;
Качество: Kардинален;
Скъпоценни камъни: диамант, аметист, сардоникс, гранат;
Метал: Желязо;
Цвят: Червен;
Планета управител: Марс;

Личност:

Вие сте номер едно в зодиака, а обикновено успявате да го постигнете и в живота. Първенството навсякъде и във всичко за вас не представлява проблем - постигате го лесно и естествено.

Лесно се ентусиазирате и можете да увлечете след себе си много хора, но трябва да има кой да свърши черната работа. Най-сериозният ви стимул за действие е конкуренцията. Трудно се подчинявате и затова обичате да ръководите, а качества не ви липсват. Всичко това пренасяте и в любовта, не се оставяте друг да ви ръководи. Привличате противоположния пол като магнит. Влюбвате се бързо, силно и всеотдайно, но и бързо разлюбвате.

Способни сте да изпитате големи страсти и още по-голяма ревност. Не обичате да получавате откази, те са по-скоро в състояние да ви амбицират отколкото да ви обезкуражат. Когато в любовните взаимоотношения изчезне предизвикателството, "тръпката", то вие губите интерес и започвате да търсите друг партньор.

Харесвате новите и рискови дейности. Трудностите не ви плашат, бързате да ги преодолеете. Не можете да стоите на едно място и да не вършите нищо, монотонната и еднообразна работа също не ви харесва. Любовта ви към справедливостта често може да ви забърка в неприятни ситуации, с които лесно ще се справите. Вашата сила е в несекващия ви оптимизъм, вяра в собствените сили, активност и самостоятелност.

Най-голямото ви предимство, но понякога и най-големият ви враг, са откровеността и искреността.

Качества:

Положителни:

независимост, смелост, предприемчивост, честолюбие, дружелюбност, откровеност, оптимизъм, въодушевление, благородство, ентусиазъм, активност.

Отрицателни:

нетърпеливост, егоизъм, припряност, безцеремонност, склонност към преувеличение, безразсъдство, гневност, избухливост, деспотичност, наивност, липса на такт и дипломатичност.

Външен вид:

Мъжът Овен е среден на ръст, с широки рамене и добре развита мускулатура. Лице – квадратно, широко, с добре развити скули; коса – гъста, тъмна; вежди – гъсти, сключени; поглед – твърд, дързък и прям; светли очи; орлов нос; широка уста със стиснати устни, но не и тънки; брада – четвъртита и издадена; тъмен тен; особени белези – бенка, белег на лицето; походка – бърза, с леко приведена глава напред; осанка – властна, наперена.

Жената Овен е стройна, силна физически, макар че може да изглежда и крехка. Коса – гъста, тъмна или с червеникав оттенък, без непременно да е естествен, походката е устремена, решителна.

Здраве:

По принцип представителите на зодия Овен са здрави и изключително жизнени. Най-често имат оплаквания от мигрена, невралгии, психически разстройства. Слаби места - главата, стомахът, зъбите, костната система, бъбреците и очите. За щастие, рядко боледуват продължително.

Препоръки:

Да се сваля нервното напрежение, регулярни почивки, да се отделя време за релаксация и да се спи достатъчно. Да се контролира и трансформира агресивността.,

Храни:

Растения:

магданоз, целина, шипка, моркови, орехи, коприва, спанак, чесън.

Аромати:

канела, лавандула, евкалипт, мускус, мента.

Хранене:

Калорична храна, богата на белтъчини, желязо, калий, фосфор, витамини. Риба, овесени ядки, бобови, житни култури. За всеки знак са подходящи и растенията, които растат, зреят в неговия сезон – за Овен това са пролетните зеленчуци и плодове.

Работа:

Области:

армия, полиция, спорт, промишленост, техника, компютри.

Професии

офицер, войник, разузнавач, предприемач, железничар, техник, конструктор, оръжейник, полицай, хирург, пилот, монтьор, инженер и др. типично мъжки професии.

Известни личности

Томас Джеферсън, Ото фон Бисмарк, Хрушчов, Емил Зола, Бах, Винсент ван Гог, Леонардо да Винчи, Франциско Гойя, Чарли Чаплин, Питър Устинов, Марлон Брандо, Жан Пол Белмондо, Джродано Бруно, Линда Гудман.

Дневен хороскоп за понеделник - 21 януари 2019 г.

Доста леко започвате кавгите. Вземете се в ръце, за да не разрушите поради разгорещеността си любовните или делови отношения. Навярно се нуждаете от разтоварване и правите това в дома си, стоварвайки озлоблението си върху своите близки. По-добре насочете енергията си за ремонт или друга дейност по обзавеждането и украсяването на жилището си. Днес дайте предпочитание на интелектуалните развлечения.

Седмичен хороскоп за 21 януари - 27 януари

Имате обикновено и спокойно начало на седмицата. Не очаквайте големи емоции, всичко върви по план, но няма да се оправдаят някои от смелите ви очаквания. Това не е толкова лошо, за всяко нещо си има време. Необходимо е да се пазите от разточителност. Може да останете на червено, ако се изхвърляте в смели покупки. В семейството ви може да възникнат спорове за пари. Обикновено вие налагате мнението си, но този път трябва да отстъпите една крачка назад. Тайни разговори с влиятелни хора може да ви донесат необходимата помощ. В работата ви настъпват промени и вие трябва да съобразите действията си с това. Възможно е да се наложи да работите с нови хора или да вършите и чужда работа поради нова структура. Настроението ви е променливо, психическото ви състояние – нестабилно. Не приемайте това, което ви казват хората за чиста монета, някои може да си правят експерименти на ваш гръб или просто да изпитват чувството ви за хумор. Отложете пътуванията, ако не искате да усложните положението си. Имате някои неотложни задачи, които няма да успеете да прехвърлите на други и трябва да ги свършите. Възможно е да се заемете с благотворителност и това да ви направи по-спокойни и балансирани. Добрите ви дела са видни и ви носят дивиденти в бъдеще време. Общият съвет към хората от този знак е: бъдете активни, преодолявайте своите страхове и не се колебайте да рискувате. Необходимо е да изработите план за действие, за да не се разпилеете.

Месечен хороскоп за януари 2019 г.

Януари, ще бъде за представителите на зодия Овен, един наистина ярък и незабравим месец, който ще ви зареди с маса приятни емоции. Но, за да получите нови впечатления, ще трябва да положите усилия и да сте активни. Този период ще се хареса на любителите на новите начинания, а също и ще напомни за забравени увлечения. Ще имате достатъчно енергия, за да преодолеете адекватно трудностите и непредвидените обстоятелства. Това е отлично време за събиране и обработка на информация свързана с професията, преквалификация и комуникация с колеги с богат професионален опит.

Бъдете отворени към всичко ново - в близко бъдеще, това ще ви се отплати. В началото на месеца правете планове, обмисляйте как да постигнете целите си и не на последно място, как да представите идеите си на шефовете. А през втората половина на месеца, може да започнете да действате. Първо, ясно и точно изложете проектите си, пред партньори и началници и след като получите одобрение, търсете съмишленици.

Любов и семейство

Януари ще бъде изпълнен с романтика и страст. Семейните, ще преоткрият чувствата си и ще се отдадат на стари спомени. Необвързаните трябва да проявят гъвкавост, за да спечелят щастието си. Първите стъпки от ваша страна към новата любов, ще бъдат обречени на успех, а кокетниченето и чара, ще ви помогнат да се справите с недоразуменията или дребните кавги.

Краят на месеца, ще ви радва със срещи със стари приятели и напомни, че трябва да обърнете повече внимание на своите близки. Необходимо е да се отнасяте към семейството си с разбиране и да избягвате демонстрацията на прекомерна агресивност. В противен случай съществува опасност да се скарате, а това може да доведе до проблеми, а те в началото на новата година едва ли са ви нужни.

Кариера и финанси

През януари са възможни малки проблеми във финансовата област, но те ще бъдат напълно разрешими, стига да сте по-уверени в своите способности. Не се затрупвайте с рутинна работа, която не носи плодове. Ще работите усилено за материалното си благополучие, но това ви е известно. Независимо от лидерските си качества, през първата половина на месеца е целесъобразно да покажете търпение и сдържаност, както по отношение на задачите, така и по отношение на колегите и началниците.

Скромността на някой от вас, ще им помогне да заемат важна позиция или да се издигнат в очите на своите началници, като надеждни и ценни служители. Необходимо е да съхраните своя ентусиазъм за новото начало и мащабните проекти, които ще се появят на хоризонта през втората половина на месеца.

Здраве

След новогодишните празници, трябва да обърнете внимание на вашата форма. Посещението във фитнес салон, ще ви помогне да стегнете тялото си и да възстановите хармонията в себе си. Но не претоварвайте тялото си, с тежки физически упражнения. Идеалният вариант е, да посетите басейн, йога или пилатес.

Препоръчително е също така, да започнете балансирана диета, богата на витамини и протеини. Опасен период ще бъде, новолунието на 6 януари. На този ден вероятността от злополуки, заболявания и наранявания е висока, затова трябва да бъдете внимателни, когато пътувате.

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Ела да изпушим по една цигара.
- Не мога, зарежда се!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари