Зодия Козирог

Сподели във Фейсбук Зодия Козирог

Хороскоп за зодия Козирог
[ 22 Декември - 20 Януари ]

Девиз: “Аз мога!”
Стихия: Земя;
Качество: Кардинален;
Скъпоценни камъни: Сапфир, малахит, оникс, тигрово око;
Метал: Олово;
Цвят: Черен;
Планета управител: Сатурн;

Личност:

Знаете истинската цена на всяко нещо и не се впускате в безсмислени начинания. С годините вашата красота и очарование не само, че не увяхват, но и ставате все по-привлекателни.

Имате добро образование, успешна кариера, солиден дом и отлично самочувствие. Опитвате се да направите добро впечатление на всички и в повечето случаи успявате.

Това, което другите не забелязват у вас е чувствителното ви сърце, което се крие зад строгото изражение на лицето ви. Рядко давате израз на чувствата си, предпочитате да си ги запазите за себе си или да ги предадете под формата на стих или картина. Целеустремени сте, никога не забравяте какво искате и в крайна сметка го постигате.

Понякога може да е доста трудно да се говори с вас - склонни сте към меланхолия и самота. Подхождате сериозно към всичко, което правите, тъй като имате силно развито чувство за отговорност и дълг. На вас със сигурност може да се разчита.

Може да сте привързани към миналото и това да ви пречи да почувствате радостта от новото и неочакваното. Вашата лоялност и постоянство ви правят предпочитани служители, но вие винаги ще се стремите към по-високи постове, защото успехът за вас е по-важен от всичко.

Качества:

Положителни:

Самостоятелност, дисциплинираност, решителност, устойчивост, практичност, честолюбие, лоялност, целеустременост, задълбоченост, сериозност.

Отрицателни:

Безкомпромисност, консервативност, мнителност, безжалостност, липса на гъвкавост, материализъм, студенина.

Външен вид:

Мъжът Козирог - Ръст среден, тяло сухо и слабо или яко и набито. Нос прав, широк; уста голяма, с тънки, стиснати устни; лице ъгловато, слабо с добре изразено чело. Коса тъмна, черна, късо подстригана.

Жената Козирог - средна или висока на ръст, със слабо тяло; коса права, с тъмен или черен цвят. Лице бяло, високо чело. Кафяви очи, сериозен поглед; малка уста.

Здраве:

При Козирога има забавен обмен на веществата, недобро храносмилане. Склонност към депресии и отчаяние, хипохондрия и раздразнителност, храносмилателни смущения (стомашни язва, запек) бъбречни и жлъчни камъни, ревматизъм, подагра, отоци, кожни, стоматологични проблеми (зъбите), алергични, артрит, астма, простудни и дихателни заболявания, авитаминоза, анемия, неврози, главоболия, депресии.

Препоръки:

Да поддържат оптимизъм и ведро настроение, повече хумор. Да избягват киселите и солени храни. Да се пазят от студ и влага – да предпочитат сухо и топло място. Разумно хранене. Повече спокойствие, положителни мисли. Да спортуват и да се развличат.

Храни:

Растения:

Черупкови – орехи, бадеми, кестени, кокосов орех.

Аромати:

Горски цветя.

Хранене:

Витамини – група В, С, А, D, Е. Калций и фосфор. Целина, червено цвекло, листни зеленчуци, зеле, картофи, домати. Горски плодове, бадеми, орехи, къпини, бъз, шипки, кестени, тиква, касис, банани, сливи, круши, боровинки, нар, черупкови плодове. Зърнени храни и техните кълнове (ечемик, соя, ръж, овес), пчелен мед.

Работа:

Области:

Организация, планиране, управление, финанси, архитектура, строителство, счетоводство и контрол

Професии:

Директори, мениджъри, ръководни кадри, политици, инженери, архитекти, администратори, счетоводители, редактори, строители.

Известни личности

Христо Ботев, Никола Вапцаров, Пейо Яворов, Алеко Константинов, Жана Д'Арк, Шарл Перо, Карел Чапек, Едгар Алън По, Алексей Толстой, Джек Лондон, Корольов, Курчатов, Нютон, Кеплер, Луи Пастьор, Цицерон, Мао Цзе Дун, Никсън, Пиер Кубертен, Елвис Пресли, Мохамед Али

Дневен хороскоп за сряда - 23 май 2018 г.

Настроението ви е оптимистично и сте склонни да използвате цялото си въображение в организацията на някакво развлечение. Няма да се наложи, защото най-вероятно ще ви посетят неканени гости.С тяхна помощ не само ще се забавлявате, но направо няма да усетите как лети времето. Безработните разполагат с хубав шанс за намиране на работа. Неочаквани неприятности с ваши колеги с лекота ще нарушат спокойствието ви. Най-големият проблем за много от знака утре, че не мислите прекалено напред в бъдещето, а трябва. Време е да се погрижите за здравето си: започнете диета и правете пречистващи процедури.

Седмичен хороскоп за 21 май - 27 май

Ако сте родени под знака на Козирог през тази седмица ще се ангажирате с дела свързани с родители, по-възрастни родственици или приятели, които в момента са надалеч от вас. В повечето случаи ще става дума за предварително планирани действия, събирания и др. Изненадите тази седмица за вас ще са свързани с неочаквани събития, важни за вас и за хората там, където живеете. Възможно е сега да се обвържете с различни мероприятия и публични изяви от местен характер. Тази седмица вещае получаване на пари, които вероятно ще имат връзка със заем, продажба на вещи или имот или такива, чието получаване се е забавило поради някакви причини. Това ще бъде благоприятна седмица за приключване на финансови ангажименти. През седмицата очаквайте събиране или личен празник, за което ще получите покана или което вие самите ще организирате. Очаквайте посещение от страна на хора, които ще ви съобщят радостна новина свързана със собственото им семейство. Във финансов план седмицата ще премине без особени промени спрямо това, което имате като очакване. Може само да ви притесни разход, който не сте предвидили. Любовният ви живот ще се развива на база взети решения в близкото ви минало или действия, които вече сте предприели. Новите романтични запознанства ще са кратки, но ще успеете да запазите приятелски отношения. Мъжете ще са много емоционални и чувствителни тази седмица. Това ще завихри различни любовни страсти и преживявания в живота им. За жените ще бъде трудно да реализират едно свое обещание. С действията си рискувате в отношенията ви да настъпи хаос и безпорядък.

Месечен хороскоп за май 2018 г.

Ако сте родени под знака на Козирог през май ще "запретнете ръкави" за да изчистите насъбрали се проблеми, недоразумения и други подобни неща, които развалят настроението ви напоследък. Сега ще имате възможност да разрешите всякакви заплетени или сложни ситуации от миналото си. През месец май очаквайте пари чрез документ, по банков път или чрез договор. Мнозина от вас ще имат възможност за договаряне на по-висока заплата или работа при по-добри условия за вас. Ще възникне благоприятна за вас ситуация свързана с уреждане на финансов проблем или взаимоотношения чрез документ. През този месец ще имате посещение в дома си от страна на приятели или роднини, които ще споделят с вас своите сериозни проблеми и тревоги. Ще присъствате на важна или специална среща свързана с човек, който е ваш колега, ръководител или бизнес партньор. Изненадите през месец май основно ще имат връзка с деца или млади хора. Може да ви изненада новина за бъдещо майчинство, за раждане на дете и др. В някои случаи може да имате финансови отношения с дете или заради дете. През този месец ще може да очаквате добро развитие на нещата в работата или в бизнеса ви. Ще получите информация или предложение, които ще ви заредят с повече оптимизъм за бъдещето ви. Ще имате конкретен повод за радост на работното си място. През май ще сте част от събиране, разговор или решение свързано с момиче или жена от кръга ви роднини. Най-вероятно тези неща ще са свързани с важна промяна в живота и. През този месец ви предстоят повече (но добре планирани) разходи и приходи. Мъжете Козирог ще имат специални преживявания с приятели или роднини. Ако сте несемейни през този месец вероятно ще преживеете първа романтична среща с нова приятелка. Жените ще се зарадват на новини и събития свързани със семейството, с материалната и финансова стабилност и др.

Остават 2000 символа

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

No jokes added

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари