Украйна планира да разруши Кримския мост

0
Мостът е легитимна мишена на украинската армия
Мостът е легитимна мишена на украинската армия Снимка: ТАСС

Мостът е легитимна мишена на украинската армия

Украйна планира да разруши Кримския мост, който е важен логистичен възел за руския агресор. Това разкри Михайло Подоляк, съветник на президента на Украйна Володимир Зеленски, в интервю за „Гардиън“, цитиран от Факти.бг.

През 2014 година Русия незаконно анексира украинския полуостров Крим и построи Кримския мост (известен и като Керченския мост), за да създаде транспортен коридор до Руската федерация. Подоляк заяви, че мостът вече се е превърнал в легитимна военна цел на украинската армия.

На 24 февруари руската армия, по заповед на Владимир Путин, започна пълномащабна война срещу Украйна, която продължава и до днес. През последните дни в окупирания от руснаците Крим бяха нанесени редица удари. Подоляк предположи, че атаката срещу руска военновъздушна база близо до град Саки на 9 август може да е дело на кримски партизани, но отхвърли предположението на Москва, че това може да е инцидент. Той отбеляза, че руснаците явно са учили „различна физика“, ако смятат, че експлозията в склада за боеприпаси е причинена от небрежно хвърлена цигара.

Съветникът на Зеленски ясно подчерта, че през следващите 2-3 месеца няма да спрат атаките по руските окупатори в Крим. Той ясно подчерта, че Украйна разглежда Кримския мост като законна военна цел.

„Това е незаконно строителство и основната врата за снабдяване на руската армия в Крим. Такива обекти трябва да бъдат унищожени", добави Подоляк.

Заради скорошните атаки в Крим местните избягаха от полуострова, а мнозина от тях пуснаха за продажба на безценица своите имоти, закупени в окупирания украински полуостров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    4
    До 3
    Дали ще могат да го направят руснаците,да не стане обратното,че ще е майтап голям...
  • 3
    3
    Ами ... опитайте, бе
    Е, ся вече руснаците ви ебаха майката, хохли фашистки!
  • 0
    2
    Akk
    Българскоро общество трябва да обяви усрайна и сащ за терористични държави, а заедно с това сащ да бъде обявена и за агресор!
  • 1
    1
    Мнение
    Украйна е терористична държава, подтиквана от хулиганските мотиви и намерения на агресора-терорист САЩ! По цялата строгост на световният съд трябва да си понесе последствията чрез откъсването на територии и области.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари