Владимир Путин свиква Съвета по национална сигурност

0
Не е ясно дали заседанието е заради взрива на Кримския мост
Не е ясно дали заседанието е заради взрива на Кримския мост Снимка: БГНЕС

Не е ясно дали заседанието е заради взрива на Кримския мост

Снощи председателят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин заяви, че е установен маршрутът на взривения камион на моста.

"Минал е през България, Грузия, Армения, Северна Осетия и Краснодар", казва Бастрикин, цитиран от руските агенция РИА Новости и ТАСС, предаде OFFNews.

По думите на Бастрикин самоличността на превозвачите е установена с помощта на оперативни сътрудници на Федералната служба за сигурност.

Бастрикин уточнява, че взривът на Кримския мост е подготвен от украинските спецслужби, съобщава още РИА Новости. Първо изявление по случая направи и президентът Владимир Путин.

"Няма съмнение - това е терористичен акт с цел разрушаване на критично важна гражданска инфраструктура на Руската федерация. Автори, изпълнители и поръчители са спецслужбите на Украйна", заяви руският президент Владимир Путин.

"Русия трябва да отвърне на терористичния акт, извършен от Украйна срещу Кримския мост с пряко унищожаване на терористите", заяви заместник-председателят на Съвета по безопасност на РФ Дмитрий Медведев в интервю пред журналистката Надан Фридрихсон, публикувано в нейният Телеграм канал.

"Отговорът на Русия на това престъпления може да бъде само пряко унищожение на терористите, както е прието по света. Това очакват гражданите на Русия", отбеляза Медведев.

По думите му "поръчител и изпълнител на това престъпление е провалената държава Украйна".

"Това е терористичен акт и диверсия, извършени от криминалния киевски режим. Няма съмнение и не е имало. Всички доклади и изводи са направени", подчерта той.

Украинският президентски съветник Михайло Подоляк нарече обвинението „твърде цинично дори за Русия“.

„Има само една терористична държава тук и целият свят знае коя е тя“, написа той в Туитър.

По-късно, в традиционното си видеообръщение, украинският президент Володимир Зеленски отново заяви, че е невъзможно да преговаря с Русия, предаде ДПА.

"Постоянният тероризъм срещу гражданското население е очевиден отказ на Русия за истински преговори. Тероризмът на държавно ниво е едно от най-тежките международни престъпления", каза Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Sтанко
    Сега ще видим "кон боб яде ли"? Дразнят се със крокодилчето ама никой не смее да му бръкне в очето. Да видим кога ще ни запука и нас....не дай Боже!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари