Системата на Кнайп: Стратегия за здравословен живот

1
Методиката се състои от пет фундамента
Методиката се състои от пет фундамента Видео: NOVA

Вижте какви са стъпките в изпитаната от много родители и учители методика

Здравословната закуска при деца се състои от пълнозърнест хляб без захар, пресни плодове и зеленчуци, млечни продукти. Няма нужда да се храним обилно на закуска, но не трябва и да започваме деня си с празен стомах, предава NOVA. Без закуска децата не могат да се концентрират, нервничат и са в лошо настроение. След като хапнат сутрин, се движат спокойно и уверено.

Себастиан Кнайп е знаел колко важно е храненето за здравето. Немският свещеник рекламира цялостна стратегия за здравословен живот. Тя се състои от хранене, вода, движение, билки и вътрешен баланс. Всичко това пази здравето на нашите деца. Неговата система се състои от пет фундамента.

В Западна Германия една детска градина работи по метода на Кнайп. Възпитателките са минали специално обучение и сега учат децата на здравословен начин на живот. Всяка седмица директорът планира прояви в унисон с правилата на Кнайп. Тук децата се запознават с различни принципи и методи чрез игри.

Първият компонент е здравословното хранене, а вторият - движението. Денят в тази детска градина започва с гимнастика за загряване на децата и продължава с „пътеката на Кнайп”. Много важно е краката на децата да са топли, като това се случва с чорапи и чувалчета. Всички ръководители имат огромна задача на принципа салутогенезе, т.е. кое носи здраве и не разболява децата.

Третият фундамент при системата на Кнайп са билките. Децата виждат различни билки и си правят възглавнички от тях.

Най-любимият фундамент на децата в детската градина са терапиите с вода - душ за ръцете и класическото шляпане във вода. При 19 градуса водата „боцка” детските крачета. Тук се работи със студени елементи, за да може малчуганите се каляват.

Последният фундамент се нарича „Ред в живота“. Той е особено важен, тъй като душевното здраве заема централна роля.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари