Какви са ползите от пиенето на вода с оцет и сода за хляб преди хранене?

13
Тази комбинация се използва традиционно за лечението на безброй здравословни проблеми
Тази комбинация се използва традиционно за лечението на безброй здравословни проблеми Снимка: iStock

Комбинирането на хлебна сода и оцет се използва традиционно за лечението на безброй здравословни проблеми.

Въпреки факта, че този вид лекарство има съвсем прости съставки, лесно достъпни във всеки магазин и евтини, това е чудесна комбинация със силна ефективност за нашия организъм, отбелязва Actualno.

Често тази смес сме свикнали да я използваме за почистването на дома ни или измиването на косата ни. Но също тя има способността да предотвратява почти всички болести и да ни помогне за поддръжката на идеално тегло. Всичко това звучи чудесно и леко невероятно.

Хлебната сода и ябълков оцет са с противоположни рН свойства, като са алкално-киселинни, така че може да бъдат консумирани без притеснения за вреда на нашето здраве. Можем да получим всичките полезни свойства на тази комбинация, без да се тревожим от подкисляване на тялото, което се получава при промяна на нормалните рН граници, причинено от нездравословни хранителни навици и начин на живот.

За възползването от лечебните свойства на ябълковия оцет е добре да се уверим първо във факта, че той е пресен, а не в пастьоризирано състояние. Процесът на пастьоризиране ще заличи доста от лечебните му свойства и хранителни стойности.

Био оцетът преминава през естествен процес на ферментиране и е мътен на вид. Содата за хляб пък се използва често при лечение на киселини, но също има и доста други здравословни свойства за организма ни. С ябълков оцет можем да регулираме киселинността в организма, а хлебната сода алкалността му.

Какви са полезните свойства на вода с оцет и хляб?

· Баланс на рН в тялото, при борба с киселините, причиняващи хронични дегенеративни заболявания.

· Предотвратяване и лекуване на устни инфекции, засягащи зъби, емайл и венци.

· Изкарва от организма натрупаните токсини, причинени от стрес и неправилна диета.

· Подобрява процеса на храносмилане и предотвратява появата на киселини.

· Подобрява работата на лимфната система, спомагайки за нормалните водни нива в кръвта и предотвратявайки задържането на течност в организма.

· Нормализира дисбалансните промени на холестерола в кръвта.

· Улеснява отслабването.

· Подобрява и се бори с дихателни проблеми.

Как се приготвя?

Нужни са ви:

· чаша топла вода;

· супена лъжица ябълков оцет;

· пакетче хлебна сода;

Препоръчително е да използваме органичен ябълков оцет с високо качество. За да можем максимално да се възползваме от свойствата му, не бива да забравяме да го консумираме непастьоризиран. Добре е да пием по една-три чаши на ден, но да не забравяме че трябва да е на гладно, поне час преди приема на храна.

Ябълковият оцет има важни хранителни стойности, и способност за пречистване и ревитализиране на човешкото тяло. Източник е на мастни киселини, витамини като А и В, ензими и минерални запаси. Ако нашата цел е просто да прочистим тялото, можем да приемаме поне част преди всяко хранене по една чаша от напитката. Но ако просто желаем да поддържаме организма си чист, можем да пием по една чаша на празен стомах, поне час преди да закусим сутрин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Николинка
    Как една лъжица оцет в 1 чаша гореща вода и сода бикарбонат едно цяло пакетче!!! Ако изпием по 3 пъти на ден 3 пакетчета сода, директно сме за катафалката!!! Я си оправете дозите за приготвяне!!!
  • 5
    2
    Гергана
    Пакетче хлебна сода в чаша вода?
  • 4
    1
    мими
    пакетче сода?????
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари