Шарени дрехи издадоха русенски пишман измамник

0
"Кариерата" на 59-годишния Красимир Желев от Русе обаче приключила бързо и без големи приходи
"Кариерата" на 59-годишния Красимир Желев от Русе обаче приключила бързо и без големи приходи

Посредник на телефонни измамници от Русе си нае квартира в Шумен, за да може по-бързо да стига до жертвите, които те зарибяват по телефона.

"Кариерата" на 59-годишния Красимир Желев от Русе обаче приключила бързо и без големи приходи, защото той имал неблагоразумието да се облече в прекалено ярки дрехи. Една от жертвите от старата столица Велики Преслав го издала, заради запомнящата се цикламена риза, пише "Труд".

В събота 77-годишната жена първо повярвала на "лекар", който се обадил по телефона в дома й и съобщил, че за лечението не нейн близък са нужни пари. Жената предала 390 лв. на непознатия мъж, но малко по-късно установила, че е измамена. Подала сигнал в полицейското управление в Преслав и дала много добро описание на шарения мъж.

В това време в управлението влязла друга жена, която търсела информация дали във фабрика е станал пожар. Така й съобщили по телефона и казали, че съпругът й е обгорял и трябва да събере пари. Била оставила слушалката отворена и дори очаквала куриер, на който да предаде пари.

Дежурен полицай успокоил жената и свекавично сформирали група, която тръгнала към дома й. Жената живеела близо до полицията, а край къщата й вече се навъртал мъж с описанието, дадено от първата жертва. Така криминалисти щракнали белезниците на Красимир Желев от Русе.

Той уж не знаел, че работи за измамници. Наел го лекар, който му казал, че ще събира пари по домовете от негови пациенти. Мъжът признал, че е взел 390 лв. от 77-годишната жена и с част от тях наел квартира. Изяснява се съпричастността му към други измами.

Куриерът нямал дори своя кола, ползвал таксита и автобуси, за да стига до жертвите. Предстои да бъде съден за съучастие в измама.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари