Още седем души с коронавирус починаха в Русе

1
Съболезнования на близките!
Съболезнования на близките!

Над 100 случая на COVID-19, но и също над 100 оздравели от заболяването за последните 24 в област Русе, отчитат от Регионалната здравна инспекция.

161 са новозаразените с коронавирусна инфекция, а 132-ма са излекуваните за изминалото денонощие в региона. Най-много новозаболели има в община Русе – 142-ма. По пет случая има в общините Иваново и Сливо поле, четири в Бяла, по два в Борово и Ценово, както и един във Ветово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 11371, а преболедувалите 8758. Активните случаи са 1984. По последни данни, намиращите се на болнично лечение са 413 души, като 50 от тях са в реанимация. Свободни са 111 легла. Само едно от тях обаче е за интензивно лечение, останалите са за пациенти, имащи нужда от неинтензивни грижи.

За последното денонощие са починали още две жени и петима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 629, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 370 от тях са мъже, 259 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – 21.

До момента в областта са извършени 12559 имунизации, като повторна доза са получили 2404 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са извършени 328 имунизации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари