Още четирима души с коронавирус починаха в Русе

1
Съболезнования на близките!
Съболезнования на близките!

За трети пореден ден оздравелите са повече от заразените с COVID-19 в Русенско, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

47 са заболелите вчера в областта, а оздравелите с 14 повече или 61. 37 от разболелите се от коронавирусна инфекция през последните 24 часа са от община Русе. Четирима заразени има в община Иваново, двама в Две могили, както и по един в Борово, Бяла, Ветово и Ценово. Единствено в населените места от община Сливо поле няма нови случаи през изминалото денонощие. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13749, а преболедувалите 12052. Активните случаи са 853. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 277, като 49 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 127, от които седем са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали две жени и двама мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 844, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 481 от тях са мъже, 363 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е едва от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случай, като с най-малко са Видин и Разград – по пет.

До момента в областта са извършени 23191 имунизации, като повторна доза са получили 6886 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само за изминалото денонощие са направени рекордните 1088 ваксини, като 879 души са получили втора доза, а 209 първа игла срещу коронавирусна инфекция.

Днес отново са осигурени „зелени коридори“ за имунизация без предварително записване в Русе и Бяла. Два от пунктовете са в Русе, а един в Бяла. До 14.00 ч. всеки може да получи първа доза от иРНК или векторна ваксина в Университетска болница „Медика – Русе“ или в Тубдиспансера. В Бяла това може да стане до 16.00 ч. в МБАЛ „Юлия Вревска“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари