Още шест души с коронавирус починаха в Русе

1
Съболезнования на близките!
Съболезнования на близките!

Близо двойно повече са заразените отколкото оздравелите от COVID-19 в област Русе за изминалото денонощие, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Само за последните 24 часа са установени 128 нови случая, а излекуваните са 69. 84% от новозаразените са от най-голямата община Русе, а останалите 16% са от другите общини в региона.

107 са новите случаи на короинавирусна инфекция в населените места от община Русе. Шестима заболели има в Ценово, петима в Бяла, по трима във Ветово и Две могили, двама в Борово, както и по един в Иваново и Сливо поле.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 10475, а преболедувалите 8169. Активните случаи са 1729.

По последни данни, намиращите се на болнично лечение са 303-ма, като 49 от тях са в реанимация. Свободни са 138 легла, като те са предвидени за пациенти, имащи нужда от неинтензивно лечение.

За последното денонощие са починали още три жени и трима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 577, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 341 от тях са мъже, 236 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на девето място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – 18.

До момента в областта са извършени 11011 имунизции, като повторна доза са получили 2235 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само за изминалото денонощие са извършени 513 имунизации, което на практика е най-високият брой поставени ваксини от възобновяването на имунизациите с „Астра Зенека“ на 19 март. От началото на кампанията по имунизация най-много ваксинирани имаше на 2 март. Тогава за един ден на 630 лица беше поставена ваксина срещу COVID-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари