Никола Минчев: Не са водени разговори да бъда премиер

0
Минчев коментира, че ПП е върнала неизпълнен проучвателния мандат, защото не е намерила необходимата подкрепа от 121 депутати
Минчев коментира, че ПП е върнала неизпълнен проучвателния мандат, защото не е намерила необходимата подкрепа от 121 депутати Снимка: БГНЕС

Не са водени с мен до момента разговори да бъда премиер

Това заяви бившият председател на Народното събрание Никола Минчев пред NOVA

Относно възможността в рамките на настоящия парламент да се сформира ново мнозинство, той смята, че е сложна задача. По принцип винаги е по-добре да се правят опити, независимо дали има малък шанс за успех, каза Минчев.

Попитан дали ПП може да се яви на евентуални нови избори заедно с „Демократична България“, бившият председател на парламента отговори: „Това е въпрос, който ще бъде поставен наистина за разглеждане, когато вече стане ясно, че вървим към избори“. Той смята, че този въпрос изисква сериозен анализ.

Минчев коментира, че ПП е върнала неизпълнен проучвателния мандат, защото не е намерила необходимата подкрепа от 121 депутати. Според него въпросът не е "просто да има мнозинство" само за избирането на кабинет, защото "винаги зад правителството трябва да стоят поне 121 народни представители".

Относно коментара на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през вчерашния ден, че е можел да даде трима депутати за подкрепа на правителство с мандата на ПП, Минчев каза, че не му е известно да е имало "такава оферта". Самата концепция за даване на депутати от страна на партиен лидер ми е доста странна и честно казано, откровено не я подкрепям, каза той.

Минчев счита връщането на хартиените бюлетини за стъпна назад.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    плюс-минус
    Уважаеми младежо, ти не ставаше и за председател на НС!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари