Никола Минчев: Ако ме предложат за премиер, няма да избягам от отговорност

0
Дали отиваме към предсрочни избори зависи от това на кого президентът ще връчи третия мандат, коментира още той
Дали отиваме към предсрочни избори зависи от това на кого президентът ще връчи третия мандат, коментира още той Снимка: БНТ

Дали отиваме към предсрочни избори зависи от това на кого президентът ще връчи третия мандат, коментира още той

Ще положим всички усилия за да има кабинет в рамките на този парламент, тъй като си даваме сметка, че най-важното в момента е да има и работещ парламент, защото има много закони по Плана за възстановяване, които трябва да бъдат приети до края на годината". Това заяви в "Панорама" по БНТ бившият председател на парламента Никола Минчев от "Продължаваме промяната".

Дали отиваме към предсрочни избори зависи от това на кого президентът ще връчи третия мандат. Ако го връчи на ДПС или "Възраждане", очевидно вървим натам, коментира Никола Минчев. С някоя от другите политически групи, шансът да се започнат разговори са съставяне на кабинет е налице.

На въпрос възможни ли са разговори с "Има такъв народ", ако те получат третия мандат, Минчев уточни:

"Ако го връчи на БСП или Демократична България. Ако го връчи на ИТН, мисля, че разговори директно между ПП и ИТН са много лимитирани с оглед случилото се през последните месеци."

Важното за "Продължаваме промяната" не са министерските постове, а програмата, подчерта бившият председател на НС.

Още в рамките на първия мандат предвидихме една управленска програма за следващите 6 месеца, които са припознати от БСП и ДБ. Ако можем да се обедини около тази програма, тогава вече може да дойде разговорът и за конкретните постове. От ПП сме показали, че постовете не са важни за нас, Кирил Петков сам го показа

На въпрос дали е готов да управлява, ако ПП го излъчат за премиер, Минчев отговори.

"Това би било решение на "Продължаваме промяната". Ако всички вземем това решение, аз няма да избягам от отговорност".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    българин
    Не ставаш, господине!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари