"Първи искри" в коалицията ПП-ДБ заради евроизборите, твърдят депутати

0
Вероятно ще има пренареждане в общата листа
Вероятно ще има пренареждане в общата листа Снимка: БГНЕС

Вероятно ще има пренареждане в общата листа

Покрай започналите преговори за общо явяване на ПП и ДБ на европейските избори през юни са припламнали вече и първите искри, коментират депутати от коалицията, пише Труд.

Нещата могат да се усложнят до 30 март, когато е отчетно-изборното общо събрание на ПП.

От ДБ са недоволни, че ПП им натресоха за водач на евентуалната обща листа бившият председател на НС Никола Минчев. “Това стана без предварителни консултации, поставиха ни пред свършен факт”, оплака се човек от ДБ.

Припомняме, че след Минчев в листата следват съпругата на една от иконите на ДБ Кристиян Таков - Боряна Мусева, която вече се била отказала, трети е Даниел Лорер, четвърта - депутатката от Враца Деница Симеонова, която стана известна с крилата фраза “за мене Кирил Петков е просто Киро”. Чак на пето място е поставен единственият сегашен евродепутат от ДБ Радан Кънев. Той заяви наскоро, че не е важно на кое място ще бъде, важното е ПП и ДБ да бъдат заедно. От партията му обаче припомнят, че той отиде в Брюксел с преференции и изпревари водача на листата тогава Стефан Тафров. Очевидно Кънев ще действа и сега по същия начин.

Проблемът е, че според проучване на Европейския съвет по външна политика ПП-ДБ ще имат трима евродепутати, а апетитите за поне за два пъти повече. Със сигурно ще има пренареждане, смятат депутати от мнозинството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Бисер
    Що ли не се учудвам, очакваше се да има трусове
  • 3
    1
    Мартина
    Стискам палци бързо да се запалят
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари